Er UV-farven hærdet rigtigt?

PUBLICERET: 29 April 2019
OPDATERET: 29 April

At afgøre om UV-farven er hærdet rigtigt er en udfordring for at print-operatører over hele verden. For at løse dette problem har hubergroup opfundet en ny metode til at fastlægge UV-hærdningsgraden.

Dr. Carina Sötebier, leder af Central Analytical Lab hos hubergroup.

UV-farver er blevet særdeles populære, fordi de tilbyder en hurtig hærdningsproces. Det er imidlertid svært hurtigt og definitivt at afgøre, om farven er korrekt hærdet. På grund af manglen på pålidelige metoder kontrollerer de fleste operatører subjektivt hærdningsgraden ved hjælp af fysiske tests som fx at gnubbe, ridse eller skrabe i overfladen. Hærdningsgraden påvirker imidlertid både farvens hårdhed, robusthed, migrationsadfærd samt evnen til efterbehandling. En ukorrekt hærdning forringer brugbarheden og kvaliteten på det færdige produkt.

– Vores nye videnskabsbaserede tilgang giver en nem og objektiv evaluering af UV-hærdning inden for få minutter, fortæller dr. Carina Sötebier, leder af Central Analytical Lab hos hubergroup. For at bestemme hærdningsniveauet, bruger vi en prædefineret testvæske og en elektronisk testenhed. Med dette system – NewV cure – kan vi identificere kvalitetsniveauet for et trykt UV-produkt.

– Med NewV-kur kan vi sætte en prop i for usikkerheden ved subjektive testmetoder og skabe en ny standard for kvalitetsstyring i UV-hærdning, tilføjer Roland Schröder, Produktchef for UV ved hubergroup. – Det vil bidrage til at reducere spild på grund af ufuldstændig hærdning og øger sikkerheden i fx emballageproduktionen. Da vores tidligere tests har været meget succesfulde, er vi glade for at præsentere de første resultater med NewV-cure.

Fra 13. til 16. maj vil hubergroup præsentere denne videnskabsbaserede, patenterede løsning til fastlæggelse af hærdningsgraden af UV-farve ved IST UV Days 2019 i Nürtingen, Tyskland.

Med den nye NewV-cure fra hubergroup kan man præcist fastlægge hærdniungsgraden på sit UV-produkt, fortæller hubergroup.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder

Fujifilm viser deres styrkede B2-repertoire på Drupa

Sammen med en stor del af Fujifilms omfattende repertoire, vil et par nye B2-printere være udstillet på Fujifilms stand på Drupa.
drupa24_fujifilm

Ny high-end foto- og plakatprinter fra Epson

Epson lancerer ny storformatprinter til de professionelle foto-, kunst- og plakatmarkeder.
Epson_P20500Series

All Creative er stolte

All Creative A/S vil vinde emballagekonkurrencen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_01