Klikbaseret automatisering

PUBLICERET: 18 March 2019
OPDATERET: 18 March

Den danske virksomhed Egatec, der er specialister i pakning, palletering og automatisering, har netop lanceret en ny forretningsmodel. Deres kunder kan nu få installeret fx automatiserede pakkesystemer, hvor de kun betaler for de pakker, der pakkes. Væk er investeringen i maskiner og udgiften til fortløbende service. Du betaler kun for det du pakker. Det minder lidt om klikbaseret print, som dog oftest indeholder en betydelig investering up-front.
Modellen bygger på et all-inclusive koncept med en komplet serviceaftale, der inkluderer vedligehold, reparationer og reservedele – alt det, der skal til for en driftssikker produktion. En del af konceptet er et online dataindsamlingsmodul, som overvåger og giver et overblik over produktionen, bl.a. antallet af producerede kasser.
Barrieren for små og mellemstore virksomheder (SMV) er ofte den betydelige indledende investering. Ved at regne den ind i en pakkepris bliver det formentlig lettere at træffe beslutningen om, at træde ind i automatiseringens verden. Investeringen bliver til en driftsomkostning, og virksomheden kan allerede fra dag 1 få glæde af besparelsen, hvis ellers kalkulen holder.

Købte trykklare ctp-plader – ikke et ctp-system

For nogle år siden havde jeg fornøjelsen af at besøge et gigantisk og splinternyt avistrykkeri i Glasgow i Skotland. Trykkeriet, Eurocentral, er en del af trykkerikoncernen Newsprinters. Udover en gigantisk rotationspresse, der kan trykke 288 tabloidsider i en arbejdsgang, så havde de også en tilsvarende stor pladeafdeling. Det særlige ved den var, at den fungerede på næsten samme måde som Egatecs nye serviceløsning.
Eurocentral købte færdige trykplader af leverandøren. De havde ingen ctp-maskiner, ingen fremkaldere og ingen ansatte, da produktionen var fuldautomatisk. Leverandøren stod for det hele. Helt præcist hvordan set-up’et var ved jeg ikke, men modellen er interessant. Om den var den rigtige for en stor virksomhed for Eurocentral, er måske ikke oplagt, men for SMVere er jeg sikker på, at den kan være med til at bringe fremtiden inden for rækkevidde.

Læs videre

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01