Har du et bidrag til årets bedste bogarbejde?

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 January 2019
OPDATERET: 14 January
Der er nu åbent for tilmeldinger til Årets Bedste Bogarbejde 2019 – bedømmelsen af de smukkeste, danske bøger fra 2018For at tilskynde så mange som muligt til at indsende bøger har Foreningen Boghåndværk besluttet at gebyret i år er nedsat med 1/3 til kr. 250 pr. indsendt bog, katalog eller bogserie, der skal bedømmes under ét.
 
Ud over at vælge de smukkeste bøger er formålet med bedømmelsen at hædre folkene bag bøgerne og skabe opmærksomhed om den danskproducerede bog, dens design, æstetik og tekniske kvaliteter. 
I 2018 deltog godt og vel 200 bøger i bedømmelsen, og 400 mennesker overværede prisuddelingen. Forening for Boghaandværk arbejder for at fastholde og udvikle danske bøgers kvalitet til glæde for både producenter og forbrugere. Derfor indbydes alle bogudgivere, bogproducenter, tilrettelæggere, kunstnere og bogbindere til at indsende bøger til bedømmelse i Årets Bedste Bogarbejde 2019.

De indsendte bøger bedømmes af en komite, bestående af 
Christian Kaaber, antikvar og boghistoriker (formand) –  Anette Wad, forlagsdirektør – Bettina Kjærulff-Schmidt, grafisk designer – Camilla Jørgensen, grafisk designer – Janne Klerk, fotograf – Louise Hold Sidenius, grafisk designer – Pia Jønsson, tekstforfatter og konceptudvikler – Rikke Hansen, grafisk designer og ekstern lektor – Søren Hørdum, forlægger og grafisk produktionskonsulent – Udenlandsk jurymedlem: Anita Ankarcrona, boghistoriker.Komiteen afspejler bogverdenens faglige bredde. Præsentationen af de udvalgte bøger og tildelingen af årets hæderspriser sker ved en festlighed onsdag den 12. juni 2019 i Den Sorte Diamant.

De udvalgte bøger præsenteres i et udstillingskatalog og udstilles på Det Kgl. Bibliotek, på BogForum samt forskellige designskoler, biblioteker og museer her i landet. Vi sender også bøgerne til bedømmelse i Verdens Bedste Bøger/Die Schönsten Bücher Aus Aller Welt, hvor de udvalgte bøger vil blive vist på udstillinger i Frankfurt am Main og Leipzig
 
Skemaer til tilmelding af bøger og bogbind kan hentes her:  Årets Bedste Bogarbejde 2019 og her: Årets Bedste Bogbind 2019
 
Frist for indsendelse af bøger til bedømmelse er: Fredag den 22. februar 2019.
 
Yderligere oplysninger kan fås hos landssekretæren Mads Brunsgaard, Forening for Boghaandværk, mail mad@kb.dk, tlf.: 91 32 45 46.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01