Kend dit farveforbrug og bliv bedre til at konkurrere

PUBLICERET: 28 November 2018
OPDATERET: 28 November

Nogle af de vigtigste forbrugsvarer, når vi taler grafisk produktion, er papir, farve og lakker og trykplader (når det ikke er digitalt). Fælles for dem er, at priserne er steget i løbet af året, og der er intet, der umiddelbart tyder på, at det vil stoppe. De procentvise prisstigningerne på visse trykfarver og trykplade har i år været i tocifrede.

Da vi samtidig er i et vigende marked, hvor især prisen ofte bruges som en konkurrenceparameter, så sætter det et ekstra pres på udfordringen med at skabe en rentabel forretning. Men hvad kan man gøre? Et forhold som har fået stor fokus, hos især de meget store virksomheder, er netop nøjagtig registrering af forbruget af farve, papir, plader m.m.

Kodak har netop udgivet et White Paper med titlen ”Ink Costs Are Rising: Reducing the impact with workflow automation”, hvor pointen er, at man ved at monitorere sit forbrug specifikt på hver enkelt ordre, kan blive bedre til at konkurrere på nogle opgaver og kan undgå at tabe penge på andre. Det er ikke nogen enkel opgave, slet ikke for små virksomheder med begrænsede ressourcer, men her kan forskellige workflow-systemer være svaret. De kan ofte fortælle om forbruget helt ned på opgave niveau, og dermed give et styringsværktøj til både at opnå besparelser på forbrugsmaterialer og en mere hensigtsmæssig prissætning.

Kodaks White Paper giver et billede af hvordan prisstigningerne er forløbet i år og fortæller også lidt om den bagvedliggende årsag. Du kan downloade rapporten her.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01