Fem glemte skrifttyper er genopdaget og digitaliseret

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 23 July 2018
OPDATERET: 23 July

Den kendte skole for arkitektur, design og kunst, Bauhaus, blev efter kun 14 års eksistens lukket af nazisterne tilbage i 1932. Men den havde allerede sat sit aftryk i verden. Designere som Xanti Schawinsky, Joost Schmidt, Carls Marx, Alfred Arndt og Reinhold Rossig var fx dengang i færd med at skabe fem forskellige skrifttyper. Efter lukningen af skolen blev de glemt.

Nu er de blevet fundet frem af Adobe i samarbejde med Bauhaus Dessau Foundation og de er blevet digitaliseret og bliver tilgængelige for alle.


I en tid hvor emojis er et af de få redskaber, vi benytter til at gøre vores skriftlige kommunikation mere personlig, kan det være fint med nye skrifttyper, som alle kan arbejde med for at give deres besked mere personlig karakter. Generelt bruger de fleste af os nok alt for lidt tid til at tænke på de skrifttyper, vi vælger at kommunikere med. Mest fordi ”systemerne” ofte har forudindstillet hvilke fonte, der benyttes, så vi glemmer, at der er en mulighed for selv at vælge.

Det er den kendte skrifttypedesigner Erik Spiekemann, der har stået i spidsen for et hold af internationale typografer og designstuderende, som i fællesskab har givet nyt liv til de gamle bogstaver.

Skrifttyperne kan downloades her. Der er også mulighed for at deltage i en konkurrence, arrangeret af Adobe, med fem udfordringer, hvor kreative opfordres til at bruge skrifttyperne for første gang. Der er flotte præmier at vinde. Læs mere her.

Læs videre

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Nyt mediehus samler kræfterne

AGI Publishing House, som udgiver nærværende nyhedsbrev i Danmark, slår sig sammen med emballagemagasinet nord emballage og onlinemediet Packnews.
sammenlægning

Bording overtager Formegon

Kommunikations- og marketinghuset Bording Danmark A/S fortsætter oprustningen. 1. september overtages alle aktiviteterne i Formegon, som er en uafhængig totalleverandør indenfor grafisk design, grafisk produktion, digital produktion, events og merchandise.
formegon_bording

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01