Skiltebranchen skal forstå 100 meterløbet – og automatiseringspotentialet

PUBLICERET: 27 May 2018
OPDATERET: 27 May

Fordi størrelsen på ordrene styrtdykker, bliver den manuelle administration og håndtering en stadigt større omkostning på hver ordre. Hvis ikke det automatiseres, flytter opgaverne derhen, hvor arbejdslønnen er lavest. Således siger Paw Meng Mortensen, indehaver af ArtWork Systems, da jeg møder ham på ESKO’s FESPA stand.

Med automatisering ser mange robotter for sig, og tænker at det er langt uden for deres rækkevidde, men Paw Meng Mortensen siger:
– For at vinde kampen mod Østeuropa skal der automatiseres. Skiltebranchen er langt bagefter, men har derfor også et enormt potentiale. Det, det handler om, er at forstå, at 100 meter løbet vindes ved at være superhurtig på de første 90 meter. Er du ikke det, har det ingen betydning at være superhurtig på de sidste 10. Vores Automation Engine software er faktisk en robot, der automatisere alle de administrative processer og sørger for, at indsamling af data, godkendelser og svartider effektiviseres mest mulig.

ESKO har svaret til både de første 90 og de sidste 10 meter

ESKO præsenterede Automation Engine QuickStart til skiltemarkedet og WebCenter QuickStart til papemballagemarkedet. QuickStart er en videreudvikling af Automation Engine og Webcenter produkterne, hvor man i samarbejde med en række højt estimerede kunder, har udviklet nogle standard pakker til henholdsvis skilte- og papemballagemarkedet. Målet er at gøre det enklere at komme i gang og dermed hurtigere høste automatiseringsgevinsterne i produktionen.
Prispunktet er 30.000 Euro og ESKO lover, at man i løbet af fem dage vil være oppe og køre.

Derudover introducerer virksomheden et helt nyt bagsidekamera til Kongsberg skæreborde, der udstyret med en Feeder and Stacker. Denne løsning sparer 20 til 30 minutter af den manuelle opsætningstid, som typisk kræves for at sikre præcis skæring af bølgepap til displays og andre applikationer. Ved brug af Kongsberg Feeder og Stacker scanner kameraet undersiden af arket for at finde registreringsmærker, stregkoder med opsætningsinstruktioner samt hjørnet af arket. Det er så i stand til at skære og bore præcist ud fra den information, med begrænset eller ingen operatørintervention.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand