FESPA: Ny high-end storformatprinter yder 370 m2 i timen

PUBLICERET: 16 May 2018
OPDATERET: 16 May

På FESPA viser swissQprint deres nye varianter af deres tre flatbedprintere Oryx, Imapala og Nyala. Det er version tre af den populære high-end printerserie. De er primært er blevet opdateret på elektronikken og på vakuumsystemet, som er blevet fuldautomatisk. Både Impala og Nyala er desuden kommet i high-speed versioner.

Rasmus Boss, der repræsenterer NIZE equipment på swissQprints stand, fortæller, at den nye Nyala 3 bruger 1,5 kW strøm under produktion. Det er nogenlunde det samme som to el-kedler bruger. Det skyldes blandt andet at de tidligere gik over til LED-tørring, men nu har den omfattende opdatering af hele elektronikken betydet en yderligere reduktion af strømforbruget.

Det nye vakuumsystem er frekvensstyret og justerer automatisk styrken. Operatøren kan, ved at kaste et blik på en funktionslampe se, om vakuummet fungerer optimalt. DEn lyser grønt når alt er i orden, orange når det kan forbedres og rødt når det ikke er godt nok. Årsagen til at vakuummet fungerer mindre godt kan være, at mediebredden ikke er indstillet korrekt.

De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet.
De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet.

Udvidede roll-to-roll funktioner

Selvom swissQprints printere er flatbed printere, så er udviklingen i markedet for rulle-til-rulle så markant, at swissQprint har foretaget markante opdateringer på rullefunktionaliteten. De nye printere er udstyret med en rulle med carbon-børster, der både udjævner materialet under fremføring og samtidig aflader den statiske elektricitet. Materialeguides sikrer en præcis fremføring af rullematerialet og en ny dual-roll option gør det muligt at printe på to forskellige ruller samtidig. For at sikre optimal rullespænding har swissQprint lavet en udveksling midt på mediebæreren, så de to ruller kører uafhængigt af hinanden.

High-speed versioner næsten fordobler hastigheden

swissQprint lancerer Imapala og Nyala i high-speed versioner med hastigheder på helt op til 317 henholdsvis 370 m2 i timen. High-speed versionerne får tilnavnet 3S. De har som de andre printere ni farvehoveder, men de otte af dem bruges til at køre dobbelt CMYK for at nå den høje hastighed. Den sidste kanal kan eventuelt bruges til hvid.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01