Enklere workflow-automatisering med XJDF

PUBLICERET: 18 April 2018
OPDATERET: 18 April

Fornylig offentliggjorde CIP4-organisationen en ny JDF-standard kaldet XJDF. Den er designet med henblik på at forenkle workflow-automatisering. Det sker ved at gøre det lettere at både implementere og validere ved hjælp af standard XML-værktøjer. CIP4 har udviklet XJDF ved at bygge videre på erfaringerne med JDF-standarden, som de har arbejdet med i næsten to årtier.

Den nye standard vil sameksistere med JDF 1.6, som udgives samtidigt. Den parallelle udvikling af de to versioner giver mulighed for at branchens interessenter, kan indarbejde JDF, XJDF eller begge dele i deres workflow

– De oprindelige versioner af JDF-specifikationen (Job Description Format) var baseret på ideen om en komplet elektronisk jobbeskrivelse, forklarer Rainer Prosi, teknisk direktør for CIP4.
– Men i mange tilfælde giver dette for meget information til enheder som trykpresser, platesettere eller efterbehandling udstyr. De behøver ikke så mange data for at udføre deres aktiviteter og returnere statusoplysninger. XJDF tillader en forenklet dataoverførsel, hvor kun de krævede og/eller tilgængelige data overføres til modtagerenheden.

XJDF en lettere version af JDF. Det fremgår blandt andet af specifikationen, der i modsætning til JDF-specifikationen på 1000 sider ”kun” er på 440 sider. XJDF tilbyder en lette kommunikationen mellem web-til-print, MIS, produktion og andre systemer for at forenkle workflow-automatiseringen.

CIP4 har udgivet en hvidbog (white paper) om XJDF: The Evolution of JDF, som er tilgængelig på https://confluence.cip4.org/display/PUB/XJDF+-+The+evolution+of+JDF

Den giver baggrundsinformation og samt nyttige oplysninger til implementering. Hertil kommer, at www.cip4.org er vært for XJDF-specifikationen, XJDF og JDF side-by-side sammenligninger, og meget mere på https://confluence.cip4.org.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder