QuarkXPress 2018 understøtter Color Fonts

PUBLICERET: 16 April 2018
OPDATERET: 16 April

Mens browsere har støttet Color Fonts i årevis, har trykte publikationer ignoreret dem – indtil nu: QuarkXPress 2018 er det første layoutprogram, der fuldt ud understøtter Color Fonts, skriver Quark i en pressemeddelse. QuarkXPress understøtter Color Fonts i SVG-, SBIX- og COLR-formater, og de kan bruges i print, PDF og på digitale medier.

Color Fonts hævdes at være den næste store ting inden for grafisk design. De bringer flere farver, nuancer, teksturer og gennemsigtighed ind i typografien. De omfatter vektorformer, bitmapbilleder og nogle gange endda begge i samme skrifttypesnit. Color Fonts kaldes også Chromatic Fonts.

Color Fonts har deres egen hjemmeside, hvor de skriver følgende:
– I dag er der fire Color Font formater, der passer ind i almindelige skrifttypefiler: SBIX, COLR, CBDT og SVG, der hver især har deres egen specifikationer.
På grund af forskellene og inkompatibiliteterne imellem disse formater, vil designindustrien gennemgå en overgangsperiode, hvor der kan være brug for flere Color Font formater. Det for at sikre platforms-kompatibilitet på tværs af operativsystemer, browsere og apps.

colorfonts.wtf finder man også flere eksempler på Color Fonts, hvoraf i hvert fald en er udviklet af den danske designer Maria Grønlund. Fonten hedder Abelone og kan ses i font-kollagen øverst.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01