Stregkode kan afspille lyd uden internetforbindelse

PUBLICERET: 21 February 2018
OPDATERET: 21 February

Soundpaper er en nyudviklet 2D stregkode fra firmaet Labels That Talk (LTT) der kan indeholde op til 30 sekunders lyd i selve stregkoden, og som derfor er uafhængig af internet- eller telefonforbindelse. Det kræver dog en iphone eller andoid app som gratis kan downloades eller en Soundpaper reader.

LTT ser en række forskellige muligheder for anvendelse af Soundpaper, som kan printes med helt almindelige printere. Et markedsområde er fotobøger, hvor man sammen med sine billeder kan optage en lille bid lyd. Når fotobogen fremstilles kan lyden printes som en stregkode sammen med billedet, så man kan høre fødselsdagssangen, havets brusen eller hvad det nu måtte være, når man genser minderne.

Et andet interessant område apotekets vejledninger i medicinering som typisk printes på emballagen. Her kan stregkoden tilføjes med op til 30 sekunders tale, som fx kan forklare hvornår og hvor meget man skal indtage af den pågældende medicin. Det kan være interessant for mange ældre, der måske har svært ved at læse etiketten og vanskeligt ved at huske, hvilken medicin de skal tage hvornår. Da flere i dette segment ikke er smartphone brugere, har LTT udviklet en Soundpaper Reader, der er en lille beholder man kan stille pilleglasset i som så læser stregkodeindholdet op.

Etiket- og emballagemarkedet er naturligvis også interessant da stregkoden, udover almindelig stregkodefunktionalitet, også kan bruges til en række forskellige former for promotion.

På mange måder minder Soundpaper om QR-koder, men med den forskel, at den indeholder metadata og derfor giver en umiddelbar respons uafhængig af internet- eller telefonforbindelse og så kan den afspille lyd.

Du kan se en video, der forklarer funktionaliteten nærmere her.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01