Det amerikanske analysefirma, med det dansk klingende navn Nielsen, har offentliggjort en undersøgelse af, i hvilken udstrækning forskellige offline-medier er i stand til at skabe online-aktivitet.
Medierne man har undersøgt er TV, radio, print (magasiner og aviser), biografer og out-of-home-medier (plakater, bannere og reklamestandere på busholdepladser, togstationer, i indkøbscentre, lufthavne, sportsarenaer og andre former for outdoor-reklame).
Online-aktiviteten er defineret som søgning på søgemaskiner samt aktivitet på Facebook, Twitter eller Instagram.
46% havde foretaget søgning på nettet på baggrund af eksponering til et out-of-home medie (OOH). Tallene for Facebook-, Twitter- og Instagram-aktivitet var henholdsvis 38%, 23% og 25%. Sammenlignet med de andre medier er OOH over en bred kam bedre end både radio og print og meget tæt på, hvad man kan opnå med TV-mediet.
Kigger man på reklameomsætningen, stod TV for 61%, magasiner/aviser for 19%, radio for 13% og OOH for bare 7%.
Sætter man effekten i forhold til omsætningen er OOH-medierne det suverænt bedste til at skabe online-aktivitet. Op til 10 gange bedre end TV og mindst dobbelt så effektivt som radio og print.
Nyhedsbrevet Dansk Markedsføring skriver den 8. november, at outdoor-markedet er i fremgang i Danmark, og at outdoor-udbyderen AFA JCDecaux for første gang nogensinde har målt en højere mediedækning med deres fritstående reklamestandere end TV2, som ellers har haft førertrøjen i årevis.
En af forklaringerne er, at især de unge ikke ser flow-TV. De streamer i stor stil og bliver ikke længere ramt af de traditionelle reklameblokke. Det, sammen med den stigende befolkningskoncentration i byerne, hvor vi ustandselig passerer åbne pladser, stationer og indkøbscentre, er med til at øge eksponeringen af de fritstående reklamestandere overfor befolkningsgrupper som er svære at nå med TV, radio og trykte medier.
Karina Malling, Head of Print & OOH hos Omnicom Media Group siger til Dansk Markedsføring:
– I vores optik kan outdoor henover de kommende år måske ende med at blive det sidste store massemedie. De analoge medier tilbyder allerede nu den højeste dækning. Og den dækning vil kun stige i takt med den fremtidige befolkningstilvækst i storbyerne.