Lasertryk.dk fusionerer med stort tysk trykkeri

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 23 October 2017
OPDATERET: 23 October

Forleden modtog Lasertryk.dk deres syvende Gazelle. De havde sidste år et overskud på 34 millioner og vækstraterne er to-cifrede på det danske, svenske og norske marked. Men det er også, når man er bedst spillende, at man skal forsøge at komme på førsteholdet, som Esben Mols Kabell udtrykker det i en pressemeddelelse. – Og det tidspunkt mener vi er nu, siger han.

Det er tyske Die Druckerei/Onlineprinters, der har købt Scandinavian Print Group, som bl.a. Lasertryk.dk er en del af. De fusioneres dermed per 1. januar 2018 med det tyske trykkeri. Fusionen betyder, at den nye europæiske storspiller kommer til at have omkring 1.300 medarbejdere, 800.000 kunder, en omsætning på 1,5 milliarder og salg i over 30 lande.

Væksten for ScandinavianPrint Group har hidtil sket blandt andet gennem opkøb af eksisterende trykkerier på det danske marked og indtræden på det norske og svenske marked. Men de har gennem længere tid overvejet, hvordan den fortsætte vækst skulle ske.

– Vi har længe vidst, at en god måde at fremtidssikre vores virksomhed, er ved at indgå i et europæisk samarbejde. Hvor vi de seneste 10-15 år har set konsolidering af branchen inden for landets grænser, ser vi nu konsolideringer på tværs af Europa …, det er denne udvikling, som vi nu bliver en del af, fortæller Esben Mols Kabell.

Både Anders Grønborg og Esben Mols Kabell fortsætter som medejere og ansvarlige for det skandinaviske marked. Og der vil også fortsat blive fokuseret på vækst gennem opkøb af fx danske trykkerier, fortæller Esben Mols Kabell. Så der vil ikke ske de helt store ændringer her i Danmark.

– Men når vi med et hug bliver fem gange så store, opnår vi en række synergier. Vi kan købe billigere papir og produktionsudstyr, således vi kan fortsætte med at have markedets bedste trykpriser. Vi får også adgang til en række nye produkter, som vi glæder os til at præsentere for kunderne, fortæller Esben Mols Kabell.

Ikke mindst Lasertryk.dk’s White Label-kunder vil få nogle fantastiske muligheder med det nye set-up, der opstår med fusionen, kommenterer Lasertryk.dk

– Og nu skal der rigtig gang i at få White Label-kunder i hele Europa. Men det kommer til at køre her fra Aarhus, og giver på sigt nok også nogle flere medarbejdere her, forklarer Esben Mols Kabell.

Også trykproduktionen i Danmark fortsætter.
– Vi er et dansk trykkeri og vi har ingen planer om at rykke vores produktion til Tyskland. Adskillige kapitalfonde har igennem tiden rettet henvendelse til LaserTryk.dk, men de er alle blevet afvist. Det har været vigtig for os, at indgå i et partnerskab, hvor man forstår vores dna og lader os arbejde selvstændigt. Af samme grund tror vi ikke at et samarbejde med en traditionel kapitalfond vil fungere, udtaler Anders Grønborg.

Lasertryk.dk har inden for det seneste investeret kraftigt i et polsk produktionscenter. Og udviklingen her kan komme til at gå endnu hurtigere end planlagt, da noget af den tyske produktion kan tænkes at flytte til Polen, lyder det fra Esben Mols Kabell.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

GRAKOM inviterede til KOMM-Dagen

Flere end 220 deltager havde tilmeldt sig det årlige arrangement, som i år havde ændret navn fra GRAKOM-Dagen til KOMM-Dagen.
Komm-dagen_05

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01