Canons Oce Colorado trækker opmærksomhed på Fespa

PUBLICERET: 8 May 2017
OPDATERET: 8 May

Canon har som sædvanlig lagt deres fokus på applikationer og de muligheder som teknologien giver, mere end selve teknologien, når de går på messe. Det er også tilfældet på dette års Fespa, hvor temaet er spundet over en kampagne for et fiktivt parfumebrand med navnet Elements. Med den indgangsvinkel viste de, hvordan dette kunne omsættes i alle mulige forskellige kampagneelementer.

Men selvfølgelig var der tekniske nyheder, og hovedattraktionen var den nye Océ Colorado storformatprinter, som ifølge produktchef Hans Dalmeijer kommer til at sætte helt nye standarder for, hastighed, kvalitet, medieanvendelighed og vedligeholdelse. Den er baseret på den tidligere omtalte UVGel-teknologi, som du blandt andet kan læse om her.
Hans Dalmeijer fortalte, at interesseren er stor, og at han forventer at få en demomaskine til København efter sommerferien.

Af andre nyheder præsenterede Canon en ny vakuum-suger til den største Océ Arizona-printer. Suget er ca. 15 gange kraftigere end det, der normalt bruges. Det er udviklet specielt til det mere industrielle marked, hvor man fx printer på kraftigere træplader, som det kan være vanskeligt at holde ned på printbordet på grund af spændinger i træet.

Canon viste også det skæresystem, som er udviklet af Zünd Scandinavia, og som automatiserer skæreprocessen med store tidsbesparelser til følge. I stedet for de manuelle processer med at lokalisere emnet og tilpasse skærevinkler gøres det ved, at et topmonteret Canon-kamera skyder et billede af hele skærebordet, og identificerer stregkoder og pasmærker, for derefter præcist at kunne udføre skæringen på et vilkårligt antal emner. Ingen manuel indgriben.

Canon demonstrerede desuden deres virtuelle teknikertræning, hvor man med en virtual reality-brille og en virtuel hånd kan få lov at skille den nye Colorado ad. Det betyder, at man kan bringe teknikere op til et fælles grundniveau inden man starter en mere detaljeret træning. Undertegnede prøvede at udskifte et virtuelt printhoved og kan nikke bekræftende til, at man i hvert fald hurtigt få en grundlæggende forståelse for maskinens opbygning, helt uden at beslaglægge udstyr eller instruktør-ressourcer.

Undertegnede prøvede Canons virtuelle maskintræning, og fik prøvet at skifte printhoved på den nye Oce Colorado.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01