Spar penge på færre berøringspunkter i workflowet

PUBLICERET: 11 January 2017
OPDATERET: 11 January

Det var to velbesøgte seminarer som Konica Minolta afholdt den 9. og 10. januar i henholdsvis Aarhus og København. Temaet var en optimering af print workflowet ved hjælp af din EFI Fiery RIP. Til at dække temaet havde Konica Minolta inviteret EFIs Fiery-ekspert Morgan Axelsson og alle der til dagligt arbejder med en Fiery RIP, uanset om de er kunder hos Konica Minolta eller ej.

Salgschef med ansvaret for det tungere printudstyr, Steen B. Sørensen fortæller:
– Det er vigtigt for os at vise, at vi er både lyttende og givende i forhold til både nuværende og potentielle kunder, og vi kan se, at vi med disse gå-hjem-møder oplever både stor interesse, men også at vi kommer i en god dialog om, hvad der optager vores kunder.

Morgan Axelsson havde i første halvdel af seancen fokus på, hvordan man, ved hjælp af modulet Graphic Arts Package, kan tjekke sine filer for fejl ved at sende dem igennem rippen og så analyserer dem både ved hjælp af preflight-værktøjer og ved betragte den rippede fil i Image Viewer. Her kan det trænede øje hurtigt spotte fejl, som ikke nødvendigvis kan fanges af en preflight-software. Han fortalte også hvordan man kan lave sine egne automatiserede kontrolrutiner, så man ikke bruger tid og kræfter på fejl der aldrig forekommer.

Farvehåndtering er et stort og omfattende kapitel, som Morgan Axelsson kun berørte sporadisk. Men han gav et meget illustrativt eksempel på en praktisk problemstilling, hvor farver defineret i forskellige farverum og forskellihttps://printogmedier.dk/2017/01/11/spar-penge-paa-faerre-beroeringspunker-workflowet/ge applikationer skulle samles og gengives som en og samme farve. Også her kan man, med kendskab til sin Fiery, løse den problemstilling uden for mange sværdslag.
Eksemplet gav både anledning til lettelse og flere udtrykte ved samme lejlighed ønske om, at kunne gå dybere i farvehåndteringen ved en senere lejlighed.

Uden nogle former for automatisering vil digital produktion af et almindeligt visitkort betyde op til 28 berøringspunkter, fortalte Morgan Axelsson og fremlagde et regnestykke, hvor man selv kunne indsætte sine tal. Berøringspunkter er hvor man manuelt gør noget ved filen så som at gemme back-up, flytte til produktionsmappe, preflighte, sende til korrektur, udskyde etc. Men næsten uanset hvilke tal man indsatte i ligningen, var resultatet (= omkostningen ved det manuelle arbejde) overraskende stor. I et ikke helt usandsynligt eksempel var besparelsen på over en million om året. Så anden halvdel af seancen gik på hvordan man kan automatisere sine processer ved hjælp af Fiery Workflow Suite.

Der var både tid til faglig fordybelse og til en kollegial snak.

Blandt de konkrete eksempler viste Morgan hvordan man med meget få indgreb kan sammensætte dokumenter baseret på både gamle og nye pdf’ere, på scannede filer og i samme proces fjerne gammel paginering og tildele en ny. Hurtigt og effektivt, hvis man ved hvordan.

Sidst, men ikke mindst, henviste Morgan Axelsson til EFIs e-learning webinars, som det tidligere kostede penge at få adgang til, men som nu er blevet gratis. Her kan man få adgang til en række træningsvideoer. Du finder dem her: EFI træningsvideoer

Det bliver spændende at se, hvad de næste gå-hjem-møder kommer til at handle om. Både Steen B. Sørensen fra Konica Minolta og de fremmødte udtrykte ønske om flere arrangementer af samme slags, hvor der både er tid til at lære nye ting, men også mulighed for en kollegial snak over et stykke pizza og en cola.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01