Robotten giver emballagen et personligt præg

PUBLICERET: 29 August 2016
OPDATERET: 29 August

Hos det amerikanske Esther Price Fine Chocolate Candy Company har de i mange år anvendt sæsonarbejdere til at binde sløjfer om chokoladeæskerne for at give dem et mere personligt præg. Udfordringen har været dels en stigende efterspørgsel, dels at sløjfebinding kan være skadeligt, når det udføres gennem længere tid af samme person (fx karpal tunnel syndrom – en nervelidelse i håndleddet).

Forskellige løsninger blev vurderet, men de blev hurtigt enten meget omkostningstunge eller for uproduktive. I 2014 kontaktede de robotfirmaet Yaskawa Motoman, som blandt andet har leveret en robot til danske Stibo Graphic, med henblik på at finde en løsning.

>> Læs Henrik Christiansens indlæg om robotter i den grafiske industri her

Sammen med aXatronics udviklede de en robotcelle, som kunne udføre processen med at binde sløjfer om gaveæskerne. Blandt udfordringer var, at robotarmen skulle arbejde indenfor et afgrænset område og samtidigt kunne lave mange bevægelser i forskellige retninger.

Det lykkedes at udvikle en robotcelle med en six-axis MH5F robot fra Yaskawa Motoman, som kan producere to indpakninger i minuttet. De rutinerede sæsonarbejdere kan nå op på 4-5 stykker, men kun i begrænsede perioder, og muligvis med håndledsskader som resultat. De er glade for deres nye sløjfebinder hos Esther Price Fine Chocolate Candy Company, og du kan se hvordan den arbejder her.

  >> Læs flere nyheder om emballage her

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder