Piculell på vej med årets tredje Komori installation

PUBLICERET: 10 June 2016
OPDATERET: 10 June

Komori viser ikke mindre end to nye digitale trykmaskiner på Drupa baseret på hver deres teknologi. Det drejer sig om den inkjetbaserede B2-presse Impremia IS 29, som er udviklet i samarbejde med Konica Minolta, og den nanographic-baserede Impremia NS 40, i B1-format, som er udviklet i samarbejde med Landa.
I begge tilfælde har Komori selv stået bag papirhåndteringsteknologien.

Glenn Fjeldto, teknisk chef hos den danske forhandler Piculell, viser mig rundt på standen og fortæller om de nye maskiner.

Impremia IS 29 anvender UV-inkjet og har derfor ikke brug for forpræpareret eller inkjet certificeret papir. Den trykker på det hele. UV-tørringen sørger for, at efterbehandlingen kan sættes i værk umiddelbart efter tryk. Printhovederne er ikke overraskende fra Konica Minolta og opløsningen angives til 1.200 dpi. Impremia 29 er en simpleks trykmaskine, men har en for- og bagsidepasning, på niveau med en traditionel offsettrykpresse.

Impremia NS 40 er på mange måder identisk med Landa S10 med de samme specifikationer, og så alligevel ikke. Printteknologien er den samme, de har samme papirfremføringssystem, men på selve den måde maskinen styres, har de valgte individuelle løsninger. Landa med sit meget futuristiske touchscreen system, mens Komori har valgt noget, der minder mere om deres traditionelle styringssystem til offsetpresserne. Impremia NS 40 bliver leveringsklar i 2017 i følge Komori.

Årets tredje Komori installation?
Men der er stadig lidt fremtid over de nye maskiner, og Glenn Fjeldto kan da også med en vis stolthed fortælle, at Piculell faktisk er ved at lukke den tredje aftale om en Komori-installation i år. Ikke dårligt i en tid, hvor det samlede salg af offsetpresser forventes at kunne tælles på en hånd. Her i starten af juni får Lito Tryk installeret en Lithrone G29 og senere på året får Trykteam Svendborg en GL640. Hvem den tredje køber bliver, må vi vente med at se. Men der er i hvert fald stadig gang i offsetmarkedet.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01