Heidelberg leverer bedre produktivitet i falsen og dansk firma køber første Labelfire

PUBLICERET: 6 June 2016
OPDATERET: 6 June

Det var en tilfreds Poul Breindal som tog imod på os på Heidelbergs i øvrigt meget stilfulde stand på Drupa. Og tilfredsheden skyldes i høj grad, at Heidelberg har fået samling på deres strategi, og både fastholder og udvikler udstyr til den eksisterende kundebase og samtidig kommer med løsninger, der peger mod nye ekspanderende markeder.

Lavere hastighed – højere produktivitet
På spørgsmålet om, hvad der på den korte bane var mest interessant at fortælle det danske marked om, var Poul Breindal ikke i tvivl.

– Stahlfolderen med den nye PFX feeder er særdeles interessant fordi den løser et praktisk problem samtidig med, at den øger produktiviteten. Normalt vil man føde arkene enkeltvis ind i falsemaskinen med en lille afstand i mellem arkene. Det betyder, at arkene skal føres hurtigt frem, for at få tilstrækkelig høj hastighed. Det giver skader på papiret, når især tynde ark rammer anlægget. Med shingling, som kendes fra trykpressen, føres arkene frem mens de overlapper hinanden. Der er altså næsten ingen afstand mellem arkene før de trækkes ind i falsen. På den måde kan vi sænke hastigheden og samtidig øge produktiviteten med op til 50 pct., fortæller Poul Breindal.

PFX Feederen kan leveres til Stahlfolder TH og TK 82D-serien.

Ny Polar laserskærer
Heidelberg fremviste også prototypen på en ny laserskæreenhed Polar DigiCut Pro til B2-formatet. Oplysningerne om den var sparsomme, og det så da også ud til, at de skulle øve sig lidt på at bruge den.

Primefire klar i 2017 og dansk firma køber Labelfire
Nye digitale trykpresserPå den digitale front præsenterer Heidelberg den nye B1 digitale trykpresse Primefire, som er udviklet i samarbejde med Fuji, som står bag inkjet-teknologien, nøjagtig ligesom de gør i etiketpressen Labelfire og 3D-objektprinteren Omnifire (som altså ikke er en 3D-printer, men kan printe på 3D-objekter).

Primefire kører, på linje med mange af de konkurrerende produkter demo på messen, men levering forventes først fra 2017.

Poul Breindal fortalte i øvrigt, at Labelfire endelig er leveringsklar, og at danske CCL Label som de første får installeret en Labelfire på deres produktionsfacilitet i Randers inden for kort tid.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01