HP med mange nye emballageløsninger

PUBLICERET: 1 June 2016
OPDATERET: 1 June

HP er for første gang den største udstiller på Drupa, hvor de har sat sig på hele hal 17. Og der var masser af velkendte maskiner og også en række nyheder på standen. HP har stor fokus på emballagemarkedet og havde flere nyheder inden for dette områder.

Dobbelt så hurtig etiketmaskine
Blandt nyhederne er HP Indigo 8000 er en videreudvikling af deres velkendte etiketprinter Indigo WS 6800. Den væsentligste ændring er, at den er udstyret med to print enheder, og dermed bliver i stand til at printe i dobbelt hastighed, altså op til 80 meter i minuttet.

Digital foliering og præg
Især på etiketmarkedet er der stor efterspørgsel efter specielle effekter, som fx metalfoliering, partiel lak, reliefeffekter m.m. Det er med traditionelle hot- og coldfoil teknologier en omkostnings- og tidkrævende affære. For at imødekomme dette behov viset HP en prototype kaldet HP Digital Combination Printing. En digital trykenhed, som trykker guld, sølv lak og relief med ekstra høje laklag. På Drupa viste de tryk af vinetiketter med en række af nævnte effekter, som så ganske overbevisende ud. HP Digital Combination Printing forventes at blive til en færdigt produkt inden for to år.

Laminering fleksible emballager direkte efter print
På Drupa viser HP, at med deres nye PackReady løsning, kan man laminere eller coate fleksible emballager direkte efter det digitale print. Det har ifølge sales executive Bjarne Petersen fra Visutech ikke været muligt tidligere, hvor emballagerne typisk skulle tørre et antal dage før lamineringen. Ude at kun eforklar e præcis hvorfor det er muligt, kunne Bjarne fremvise eksempler som blev hevet direkte ud af printeren ind i PackReady enheden og efterfølgende fyldt med indhold. For at demonstrere aktualiteten printer HP hver dag Drupa Daily på forsiden af poserne.

Rulle til ark B1 printer
Den sidste nyhed jeg vil nævne fra HP er deres HP Indigo 50000. En rulle-til-rulle eller rulle-til-ark med en banebredde på 76 cm. Den kan som de fleste andre Indigo-maskiner konfigureres med op til syv farver med print på begge sider. Den er kæmpestor med to printenheder, infeedbuffer, primerstation, banevendingsmodul, unwinder og rewinder eller eventuel skæreenhed (guillotine eller cylinderskærer) og stacker.

Det var ikke muligt at tage et billede af den nye HP Indigo 50000 i dens fulde størrelse, men her ses Bjarne Petersen foran papirvendingsmodulet.
Det var ikke muligt at tage et billede af den nye HP Indigo 50000 i dens fulde størrelse, men her ses Bjarne Petersen foran banevendingsmodulet.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01