Heidelberg detroniseret som konge af Drupa

PUBLICERET: 13 May 2016
OPDATERET: 13 May

Efter mange år som den største udstiller på Drupa, har Heidelberg måttet overlade den ære til en af de store digitale udfordrere.

Analysefirmaet InfoTrends har siden 2008 beregnet størrelserne på standene på de største grafiske messer, herunder Drupa. Det er en information som ikke direkte er tilgængelig fra messearrangørerne selv, men som tilnærmelsesvis kan beregnes ud fra halplaner og udstillernes egne informationer. Formålet er at tage temperaturen på brancher, teknologier og enkelte virksomheder.

For første gang i mange år er den største udstiller ikke Heidelberg – men HP. HP fylder hele hal 17 og er med sine 6.300 m2 den største udstiller på Drupa. Heidelberg, der tidligere okkuperede to haller, er stadigvæk den næststørste udstiller og har hal 1 sammen med MasterWork, Polar-Mohr, Steinemann, and Stora Enso. På en overraskende tredjeplads kommer Landa, som tydeligvis satser stort på dette års Drupa. Med 3.000 m2 fylder de det meste af hal 9, og det er mere end det dobbelt af hvad de optog af plads i 2012. På de efterfølgende pladser kommer Canon, Kodak, Konica Minolta og Xerox, før top 10 rundes af af KBA, Komori og Bobst. Så man kan roligt sige, at digitalt dominerer Drupa.

Listen med de største stande fra denne og de foregående to Drupa-messer kan ses her:

Top-10
Kilde: InfoTrends

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand