Blandt de nyheder som Landa vil præsenterer på Drupa er den helt nye såkaldte Nano-Metallography. Det er en tiltrykningsenhed, der kan monteres på eksisterende eller nye tryklinjer, hvad enten trykteknologien er flexo, serigrafi, offset eller digital.
Blandt de store gevinster ved denne teknologi er dels, at spildet er minimalt, sammenlignet med folier dels, at man ikke behøver at fremstille klicheer. Landa anslår at besparelsen er i størrelsesordnen 50 pct i forhold til traditionel kold- og varmfoliering.
Metalfarven overføres ved, at der først overføres et såkaldt trigger-billede til substratet, og bagefter lægger en donorvalse metalfarven på i et såkaldt mon-lag der, hvor trigger-billedet er skabt. Trigger-billedet kan, såvidt jeg forstår, skabes ved anvendelse af de fleste kendte trykteknologier, men skulle i følge David Zwang fra WhatTheyThink være lavet ved henholdsvis flexo og serigrafi i testfasen.
Metalfarven, der anvendes, hedder NanoFlake og er også en Landa-opfindelse, som blandt andet skulle have den fordel, at metallet ikke er elektrisk ledende og derfor fx kan anvendes på emballager til fødevarer, som skal tilberedes i mikrobølgeovne.
Landa Nano-Metallography skal i første omgang erstatte inline hot og cold foil metaltryk i narrowband etikettryk-maskiner. På grund af de store besparelser og den kortere produktionstid tror man på en hurtig indtrængen på dette stærkt konkurrenceprægende marked. Senere vil der også blive udviklet udstyr til inline-løsninger til ark og rullebaseret offset, flexo, dybtryk og digitale trykteknologier.
Den første Nano-Metalografiske trykendhed præsenteres på Drupa under navnet L50.