Epson løfter produktiviteten hos de små printvirksomheder

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 14 March 2016
OPDATERET: 14 March

Epson annoncerede kort før Fespa deres nye SureColor SC-S serie, som består af tre printere: SC-S40600, SC-S60600 og SC-S80600. Den grundlæggende konstruktion er den samme i de tre maskiner, forskellen ligger i hastighed og farvemuligheder. Jeg mødte den danske markedsudviklingschef Iftekhar Butt for at høre, hvilke forventninger han har til disse maskiner på det danske marked. Og han lægger ikke skjul på, at han især har store forventninger til SC-S60600.

– Først og fremmest er hele serien ca. 66 pct. hurtigere end forgængeren fordi, vi har gjort printhovedet 1,5 gange større. At jeg tror særligt på SC-S60600 er fordi, den produktivitetsmæssigt er dobbelt så hurtig som lillebroren SC-S40600. Den er nemlig udstyret med otte i stedet for fire printhoveder. Men merprisen er kun ca. 30 pct. Så for en relativ beskeden merpris får du virkelig value-for-money, siger Iftekhar Butt.

– Oven i dette er det lykkedes at udvikle en farve, Ultra Chrome GS3, som er omkring 30 pct. billigere end den farve forgængerne brugte. Det vil sige at farveprisen er nede på samme niveau som tredjeparts leverandørerne typisk tilbyder.

Storebroren SC-S80600 kan udstyres med op til 10 farver, hvori kan indgå orange, speciel rød, metalfarve og hvid til særlige typer af applikationer eller særligt krævende farveopgaver.

Epson præsenterede også deres nye SureColor SC-P20000, som også var annonceret før Fespa, men den blev lidt overraskende fulgt af en lillebror SC-P10000, som kan det samme, men bare er mindre. De maksimale printbredde er på henholdsvis 1118 mm og 1628 mm.

Begge printere er beregnet til det fotografiske marked eller det kommercielle marked, hvor kvaliteten er alt afgørende. Begge printere printer med 10 farver og Epson har til disse printere udviklet et nyt farvesæt, som består af intet mindre end fem (5!) varianter af sort: Foto sort, mat sort, mørk grå, grå og lys grå. De er heldigvis ikke forfaldet til at kalde nogle af farverne lys sort (?!), som en af de andre leverandører har gjort.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

Hexis udvider med ny salgskonsulent

Det er en erfaren konsulent, som bydes velkommen hos Hexis.
michael_dyg

Heidelberg fejrer ny printerserie med spritny DFE

Heidelberg benyttede deres ”Commercial Days” til at lancere tredje generation af Versafire tonerprinter-serien samt en helt ny digital front-end (DFE) overfor deres kunder.
Heidelberg_CD_01

Kodak styrker Prinergy i version 10

Kodak fortsætter med at forbedre ydeevnen, funktionaliteten og sikkerheden i deres workflowsoftware.
kodak prinergy

Nye produkter og ny direktør hos Horizon

Horizon Nordic havde ikke kun produktnyheder med på Sign&Print-messen, men også en ny administrerende direktør.
Horizon-01