Heidelberg lancerer digital B1-maskine på DRUPA

PUBLICERET: 23 February 2016
OPDATERET: 23 February

Som allerede beskrevet i decemberartiklen ”Højvolumen inkjetmarkedet vokser med raketfart” vil Heidelberg, i samarbejde med Fujifilm, komme med en inkjet produktionsprinter på DRUPA. Heidelberg har netop udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at den får navnet Heidelberg Primefire 106.

Speedmaster teknologi
Hele den grundlæggende konstruktion er baseret på Heidelberg Speedmaster XL 106, som både gør, at den har et særdeles højt papirfremføringspotentiale, dels sikrer integrationen til det traditionelle efterbehandlingsudstyr.

Højeste inkjet-opløsning
Inkjet-teknologien er Fujifilms SAMBA printhoveder, som også har været anvendt i deres 720S B2-printer. Deres ægte 1.200 x 1.200 opløsning er blandt markedets højeste. Primefire er forberedt til at kunne printe syv farver, hvilket udover CMYK inkluderer Fujifilms nyudviklede orange, violet og grøn. Oven på de printede farver vil et traditionelt Heidelberg lakværk sikre, at produktet kan gå direkte i efterbehandling.
Hastigheden er ikke oplyst, men forventes at ligge over de 45 simplex ark i minuttet, som Fuji 720S kan præstere.
Styringen af Primefire vil foregå via Heildelberg Prinect Digital Frontend.

Konkurrent til Landa S10
Heidelberg Primefire 106 vil være en direkte konkurrent til Landa S10, som også forventes præsenteret på DRUPA. Begge går efter at komme ind på offsetmarkedet, hvor specielt det voksende marked for karton til emballage har deres fokus.

Heidelberg Primefire vil blive vist på Heidelbergs stand på DRUPA, men vil blive solgt af både Heidelberg og Fujifilm. Primefire går i kundetest umiddelbart efter DRUPA og man forventer at være kommercielt leveringsdygtig fra slutningen af 2017.

Læs videre

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

Tag med på Burning Man og hør om 10 typer af innovation

Sign&Print i Odense den 14. og 15. september er lig med ny viden, ny inspiration og masser af nyheder fra udstillerne. På seminarscenen kan du blandt andet få en helt unik mulighed for et levende indblik i udbyttet at 7 kreative dage i Nevadas ørken.
Skærmbillede 2022-06-29 kl. 10.21.58

Kodak tilbyder alternativ skilteløsning til detailhandelen

Skiltning er en fuldstændig uomgængelig del af detailhandelen – fra indkøbscentre, modebutikker, supermarkeder og dagligvarebutikker til boligforbedringsbutikker, fødevarebutikker og mange andre detailforretninger. Som en del af butiksmiljøet og ofte som en del af butikkens indretning, udfylder skiltene forskellige funktioner.
kodak_ascend

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder