Vikiallo støtter ECO Interior Award

PUBLICERET: 19 June 2024
OPDATERET: 19 June
Vikiallos egen receptions disk har fået en ordentlig overhaling med både sort marmor- og glitterfolie.

Interiør-dekoration bliver nævnt stadigt oftere som et nyt område med et stort forretningspotentiale. Derfor afholder Sign Print & Pack-messen en interiør design-konkurrence – ECO INTERIOR AWARD 2024 –  hvor hvor deltagelse er gratis.

De 20 bedste får vist deres forslag som et særskilt indslag på messen og der er flotte pengepræmier til de tre bedste.

Konkurrence-opdraget består i at dekorere en reception med folie. De 20 bedste forslag vil blive vist på messen i en nedskaleret størrelse. Folierne, man kan anvende, stilles til rådighed af leverandøren vikiallo, som også vil være behjælpelige med selve monteringen for at sikre et professionelt udtryk.

Kim Harris fra vikiallo siger:
– Interiør-dekoration dukkede vel op for omkring 20 år siden. Det tog så yderligere 10 år, før man begyndte at bruge det i Danmark. Det bruges i dag flere steder, men potentialet er langt større end det vi ser nu.

Køkkener kan fuldstændig skifte udtryk. Her med træfolie til bordet og en sort til lågerne.

Han forklarer, at folierne er i en utrolig slidstærk kvalitet, er nemme at montere og ikke udvider sig eller trækker sig sammen som tapet. Overfladen er lysægte og næsten ikke til at slide op, i modsætning til fx wrapping-folier, hvorfor det er meget velegnet til bordplader, diske, stole, vægge, gulve m.m.

Men den helt store fordel er, ifølge Kim Harris, det miljømæssige aspekt. Han siger:
– Hvis du er på en arbejdsplads, hvor I er godt trætte af de gamle, gulnede hæve- og sænkeborde, så vil man typisk købe nogle nye. De mere miljøbevidste vil måske nøjes med at skifte bordpladen. Men den billigste, hurtigste og klart mest miljøvenlige løsning er, at foliere bordet med en dekorationsfolie. Der indgår minimalt med ressourcer, transport og arbejdstid. Og så er mulighederne mange gange flere i kraft af de mange design, der efterhånden findes. CoverStyl, som vi får vores folier fra, har omkring 1.000 forskellige design i sortimentet. Så du kan få dit bord til at ligne banket stål, beton eller alverdens træsorter – også dem som ikke længere må fældes. Og så har de endda samme struktur som rigtigt træ. Man kan ganske enkelt ikke se forskel. Folierne kan også være printfolier, så man kan skabe sit helt eget design.

Lys egeparketfolie til gulvet og grøn folie til skabet. Så er det så godt som nyt.

Kim Harris tror på, at vi kommer til at se meget mere interiørdekoration eller up-cycling som han kalder det, når man fornyer et kontorlandskab, en hotelreception eller et køkken. For når man fx taler om et hotel, som har brug for en fornyelse af værelserne, så kan man med dekorationsfolie fuldstændig forandre et rum på en halv dag. Gulv, vægge og møbler kan få et helt nyt udtryk uden at hotellets gæster udsættes for støj og snavs, og uden at værelset overhovedet behøver at være blokeret for udlejning. Så der er grundlæggende god økonomi i at anvende dekorationsfolie.

Når det endnu ikke er mere udbredt end det er, så skyldes det formentlig dels manglende kendskab og dels at vi, som kender laminater fra de billige bolighuse, ikke har været imponerede. Men en rundvisning hos vikiallo, hvor næsten alt er lamineret med en eller anden speciel folie, gør i hvert fald at undertegnede må erkende, at med en eksklusiv folie og godt håndværk, så er der nærmest ingen grænser for, hvordan du kan få din arbejdsplads til at tage sig ud.

Læs mere om konkurrencen her.

Læs videre

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel på medlemmernes arbejdspladser under projektnavnet #OnePrinfo.
trivsel

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01