gop: Vi skal komme med løsningerne til den grønne omstilling

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 14 March 2024
OPDATERET: 14 March
Salgs- og produktchef Ryan Pedersø fremviser et papirbaseret alternativ til de velkendte alu-sandwichplader.

– Kunderne er usikre på, hvordan de får mest grøn omstilling for pengene, så vi gør os meget umage med at løse den opgave for dem, siger Peter Ditlev, direktør hos gop Danmark, som bl.a. leverer pladematerialer til det danske skiltemarked.

Det er en jungle for både skiltevirksomhederne og deres kunder, at finde ud at sammensætte deres produkter, så de både lever op til de gængse krav om funktionalitet og holdbarhed og samtidig kan bidrage til den grønne omstilling, som stadigt flere efterspørger. Men hvilken fokus skal de lægge? Skal det være PVC-frit, genanvendte materialer, FSC-certificeret eller skal det være holdbarheden, CO2-aftrykket eller genbrugeligheden der skal vægtes?

– Det er vigtigt for os, at vi både kan klæde vores kunder på, så de kan rådgive deres kunder, og at vi kan levere de varer, som de efterspørger. Slutkunderne ser gerne, at der er alternativer, og vil også gerne betale lidt mere for det. Derfor er vi konstant på udkig efter produkter, der kan supplere eller afløse dem, som vi i dag ved er problematiske i det grønne regnskab, forklarer salgs- og produktchef Ryan Pedersø.

Udvikling af værktøj til kunderådgivning

gop har tidligere kørt et projekt sammen med GRAKOM, hvor de kortlagde deres produktsortiment og skabte en oversigt, der kunne vise både traditionelle parametre som holdbarhed, lysægthed, vandbestandighed osv., men også kunne fortælle om, hvilke materialer der indgår og i hvilken udstrækning de kan genbruges, består af genbrug, hvilken CO2-belastning de har o.m.a. Det er blevet et væsentligt værktøj i gops rådgivning.

Gobond Ecopaper som alternativ til traditionelle sandwich-plader

Som eksempel på nye løsninger fremhæver Ryan Pedersø Gobond Ecopaper som er et alternativ til sandwichpladerne i aluminium, som ellers er en populær varer i skiltebranchen, men som almindeligvis ender i forbrændingen på grund af sammensætningen.

– Gobond Ecopaper er et rent papirprodukt med en teknisk levetid på 30 år og en garanteret udendørs holdbarhed på 10 år, forklarer Ryan.

Materialet består af en sort/grå kompakt kerne og mathvide sider, der giver en god printbarhed. Gobond Ecopaper har en meget stor slagstyrke og er særdeles vridningsstabil på trods af en beskeden tykkelse på bare 2 mm. Pladen er FSC-certificeret og består af 60% genbrugspapir (kernen). En fuld plade måler 2800 mm x 1300 mm. Når man holder den i hånden, skulle man næsten tro, at det er en traditionel sandwich-plade.

Flere grønne punkter på dagsordenen

Blandt andre nye produkter har gop Paperboard by Oppboga som produceres i Sverige. Det er beregnet til displays og skilte i indendørs miljøer. Det består af 100% træfibre og er et FSC-certificeret produkt. Det er beregnet til at printe, skære, stanse, perforere og skabe 3D-konstruktioner. gop har FSC’s Chain of Custody-certificering, hvilket er en vigtig del af at sikre materialernes sporbarhed.

gop præsenterede i februar et helt nyt produkt – Polygood – som et nyt bud på stammen inden for cikulære indretningsprodukter. Det skete på Stockholm Furniture Fair, hvor de leverede borde og bænke til messens café fremstillet i Polygood.

Materialet er fremstillet af 100% genanvendt og genanvendelig plast. Det fremstilles af The Good Plastic Company som er i stand til at skabe stærke marmorlignende plader af plastaffaldet fra både virksomheder og forbrugere. Hvis man er en større aftager, kan man ovenikøbet være med til at designe sammensætning med plastaffald fra eget virke, så hvis man fx er en tøjkæde der bruger mange bøjer, kan disse indgå i fremstillingen af Polygood-pladerne, som så kan bruges som vægge, hylder og diske. På den måde får man en god genbrugshistorie at fortælle sine kunder.

Ny webshop skal styrke positionen

gop Danmark blev etableret i 2019 og har siden været i vækst. I 2023 etablerede de en webshop – gop store – som er tænkt som en platform, hvor man kan få alle oplysninger om produkterne. Man skal være oprettet som kunde for at få adgang, men har så, udover den omfattende produktinformation, også adgang til altid opdaterede priser og bestillingsmuligheder.

– Det har været en stor succes, hvor allerede 300 kunder er registreret. Det betyder ikke, at al handel foregår via webshoppen, men det er blevet nemmere at søge information og bestille, og forventningen er, at det stille og roligt vil vokse. Det vil i sidste ende gøre det lettere for os alle. Men dem der helst vil ringe får stadig den gode betjening de kender, siger Peter Ditlev.

gop har fornylig lanceret en plade – Polygood – til interiør som er 100% baseret på genbrugsplast, men som næsten ligner marmor. Til højre ses direktør i gop Danmark, Peter Ditlev.

Læs videre

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

All Creative er stolte

All Creative A/S vil vinde emballagekonkurrencen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_01

Flexoindustrien lever og har det godt

At flexoindustrien lever, og har det godt, må være hovedkonklusionen på det heldagsarrangement som Dansk Flexo Forum og Sweflex havde sat sammen.
AFF_01

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder