Generationsskifte hos Marabu

Foto: Søren Winsløw
PUBLICERET: 7 March 2024
OPDATERET: 7 March
Keld P. Christiansen (tv) overlader i løbet af foråret roret til Henrik Bøgebjerg som daglig leder af Marabus danske kontor.

Marabu har planer om at øge synligheden i Danmark. Det skal ske ved en række forskellige tiltag.

Tyske Marabu har været en del år på det danske marked med egenproducerede serigrafi-, tampon- og digitalfarver. I praksis er de totalleverandør af udstyr og forbrugsvarer til serigrafi- og tamponmarkedet. Det vil de fortsat være, men fremover vil de tillige øge deres fokus på de digitale løsninger. Flexotrykfarver er et andet segment som Marabu også leverer til, her er de forhandler af Paragon Ink.

Pr. 1. september 2023 tiltrådte Henrik Bøgebjerg som ny salgskonsulent. Han skal gradvist overtage ledelsen af det danske kontor, som er beliggende lidt syd for Vejle. Her har Keld P. Christiansen haft tjansen de sidste mange år. Nu overdrager han sin erfaring til Henrik og forlader Marabu med udgangen af maj måned.

Det er ellers ikke fordi Henrik Bøgebjerg er uerfaren i faget. Han har i over 30 år arbejdet for en af de større serigrafiske virksomheder, heraf de fleste som indkøber og produktionsleder. Han var en erfaren og stor kunde hos Marabu og det var blandt andet derfor, at de så et potentiale i at ansætte ham da han søgte nye udfordringer.

– Jeg har været utrolig glad for min tidligere arbejdsplads. Det vidner min lange ansættelse om. Men jeg var også nået til den erkendelse, at hvis jeg skulle nå at prøve noget andet, så var det ved at være tiden. Da denne jobmulighed dukkede op, var det en god kombination af nye opgaver, kollegaer og kunder samtidig med, at jeg kunne bruge al erfaring fra mit tidligere virke, siger Henrik Bøgebjerg.

Teknologierne flyder sammen

Marabu anser sig selv for at være den ene af to store leverandører på serigrafimarkedet, og formentlig den største. Deres største omsætning ligger inden for industriel serigrafi skarpt forfulgt at tekstiltryk. De leverer desuden farver til bl.a. flexo etiketproduktion. Det skyldes at teknologien konstant udvikler sig, så man fx i dag kan have flere trykteknologier i samme maskine. For at imødekomme krav fra kunderne om så få leverandører som mulig, har de derfor også flexofarver i sortimentet.

Henrik Bøgebjerg fortæller, at Marabu Scandinavia er lagerførende i de fleste serigrafi-, tampon- og digitalfarver samt flexofarver. Derudover har de væv og tilbyder rammeopspænding.
Tilbyder original Marabu inkjet-blæk

Henrik Bøgebjerg og Keld P. Christiansen fortæller også, at Marabu har udviklet deres egne inkjet-blæk til en række forskellige typer inkjetprintere. Det gælder både opløsningsbaserede- og UV-hærdende, som kan anvendes i en bred vifte af inkjetprintere. Dette marked har virket ret fastlåst, men Marabu har tidligt set et potentiale i dette marked og fremstiller farve som overholder gældende lovgivning i EU.

– Derfor tilbyder vi også, når vi sælger en digitalprinter, at man kan vælge Marabu-blæk. Jeg vil hævde, at den har minimum samme kvalitet, lysægthed og ridsefasthed, den er oftest billigere og så giver vi samme garanti som producenten af maskinen. Vi har allerede i dag en håndfuld kunder, som bruger vores blæk som et stærkt alternativ til originalfarverne, fortæller Henrik Bøgebjerg.

Marabus kerneforretning er farver. Derudover har de en række forskellige agenturer. Afhængigt af, hvilket land de opererer i, kan agenturerne være forskellige. Fx har den svenske afdeling agenturet på Vanguard-storformatprintere, mens den danske afdeling har agenturet på EFI-storformatprintere.

Verdensomspændende – med regionalt kontor i Malmø

Marabu er en verdensomspændende virksomhed med over 500 ansatte på verdensplan. Hovedkontoret ligger i Tyskland og så ligger der et regionalt hovedkontor i Malmø, hvor der både er farveblandingsfaciliteter og demofaciliteter. Kontoret ved Vejle er lagerførende i farver og blæk og foretager rammeopspænding for kunder, der ikke selv ønsker at varetage den opgave. Vil man se og teste udstyr skal man til showroom’et i Malmø.

Læs videre

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

All Creative er stolte

All Creative A/S vil vinde emballagekonkurrencen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_01

Flexoindustrien lever og har det godt

At flexoindustrien lever, og har det godt, må være hovedkonklusionen på det heldagsarrangement som Dansk Flexo Forum og Sweflex havde sat sammen.
AFF_01

De seneste nyheder

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05

– Vi må stå sammen om skiltetekniker-uddannelsen

Fredag den 12. april var der generalforsamling i Skilt- og Print Branchen, hvor der var stor fokus på at fastholde og udvikle skiltetekniker-uddannelsen.
claus-tvangso

HP vil fortsætte med at drive udviklingen

Nøgleordene for HP på Drupa-messen er automation, integration og bæredygtighed som vil de adressere med tre teknologier.
drupa24_hp

Huuray for en printer

Den danske virksomhed, Huuray, investerede i sommeren 2023 i en ny printer for at udvide sit udbud af personaliserede gavekort.
Huuray-PR-Billeder