Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Foto: Metsä Board
PUBLICERET: 29 November 2023
OPDATERET: 29 November

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons. Produktionsstedet, som ligger i Midtsverige ved byen Husum, bliver dermed den største og mest moderne kartonmaskine i Europa.

Kapacitetsudvidelsen er et svar på den stigende efterspørgsel efter emballagematerialer fra vedvarende ressourcer. BM1 producerer letvægts falsekarton uden at ofre styrkeegenskaber, hvilket sparer ressourcer og hjælper med at reducere emballagens CO2-fodaftryk ifølge en pressemeddelelse fra Metsä Board.

Kapacitetsforøgelsen opnås ved at udvide papmaskinen med 54 meter og øge tørrekapacitet. Maskinens driftshastighed er 1.000 meter i minuttet.

Maskinudvidelsen er kun en del af det store projekt. Der er også foretaget opdateringer i andre dele af produktionslinjen for at forbedre køreegenskaber og glathed. Coateren er blevet opgraderet til at klare højere hastigheder og større tambours, det vil sige de ruller., som kartonen spoles op på, når den kommer ud af maskinen. Samtidig er logistikken med at transportere tambourerne mellem kartonmaskinerne, coateren, ekstruderingslinjen og rullemaskinen nu fuldautomatisk. Fuld produktionskapacitet forventes at være nået inden udgangen af 2025.

– Investeringerne i Metsä Board Husums fabrik lover godt for fremtiden. Vi er glade for den tillid, ejerne har givet os til at fortsætte med at udvikle fabrikken mod endnu mere bæredygtig produktion og konkurrencedygtige produkter. Kombinationen af den mest moderne teknologi til rådighed og en meget høj grad af automatisering giver os både et mere sikkert anlæg og nye muligheder for forbedringer. Samtidig håber jeg, at vores investeringer både kan tiltrække og inspirere flere fremtidige medarbejdere til at slutte sig til os i at ville være en del af løsningen i udviklingen mod et bæredygtigt samfund, siger Olov Winblad von Walter, Site Manager på Metsä Board Husum.

Kapacitetsforøgelsen vil primært være rettet mod det nordamerikanske og europæiske marked, hvor efterspørgslen efter Metsä Boards højkvalitets letvægtskartoin forventes at fortsætte med at vokse.

Husum BM1 producerer letvægts falsekarton med et basisvægtområde på 175–355 g/m2. Produkterne anvendes til emballering af tørfoder og frosne fødevarer, chokolade, konfekture, lægemidler og sundhedsprodukter, skønhedsplejeprodukter samt til foodservice og grafiske applikationer.

Læs videre

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel

Prinfo Danmark sætter fokus på mental trivsel på medlemmernes arbejdspladser under projektnavnet #OnePrinfo.
trivsel

Fusion resulterer i dansk produktion med lokal identitet

Fusionen mellem V1 Printcompany og Bannerkompagniet ApS er fra juni 2024 en realitet.
Lasse Kahr og Morten Frtiz

De seneste nyheder

Dansk virksomhed vil vinde Packnorth Award med nyt emballageprodukt

Den danske virksomhed Grathwol oplyser, at de, som den første i verden, kan fremstille en PET-dåse med et låg af samme materiale.
Grathwol_01

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01