Vi er simpelthen blevet stærkere – sammen

PUBLICERET: 2 November 2023
OPDATERET: 2 November
CS Grafisk ser mange fordele i samarbejdet med Johnsen Graphic Solutions.

Således forklarer indehaveren af CS Grafisk i Hadsten, Søren Nielsen, udbyttet af efterhånden halvandet års samarbejde med Johnsen Graphic Solutions fra Grenå. Et samarbejde som for nylig blev udvidet med købet af Grafisk Finish i Randers.

Faktisk havde samarbejde mellem Søren Nielsen og CS Grafisk og Steen Johnsen og Johnsen Graphic Solution stået på et år, inden de Johnsen købte sig ind i CS Grafisk i maj 2022. Søren Nielsen fortæller:

– Vi kendte noget til hinanden i forvejen, og havde et vist samarbejde, men at sælge en part af sin virksomhed til en anden kræver alligevel, at man har en høj grad af tillid. Det lod vi komme an på en prøve ved at ”simulere” partnere i et års tid før vi begge accepterede købet. Og selv om vi ikke er enige om alt, så viste ”prøvetiden”, at vi begge er gode til at hive ”det der lugter” frem i lyset, sige hvad vi mener og være lige gode venner af den grund. Og så er vi gode til at få smilet ind i hverdagen.

De kan vælge mellem at køre fra rulle eller ark direkte i trykmaskinen. Det er direktør Søren Nielsen ved rullestellet. I baggrunden ses grafisk konsulent Jesper Damgaard Pedersen.
Mange synergier

Resultatet er, ifølge Søren Nielsen, et CS Grafisk som har et mere solidt økonomisk fundament, en meget bredere produkt pallette at tilbyde kunderne og så har begge trykkerier fået en langt bedre udnyttelse af deres respektive udstyr. De er simpelthen blevet en stærkere enhed sammen.

– Her i Hadsten er vi rigtig gode til større produktioner af magasiner, hæfter og manualer m.v. på vores 8-farve Heidelberg med vandlak. Derudover har vi otte falsemaskiner, en samlehæfter og en klæbebinder fra Müller Martini, som kan tage op til 14 ark med 4.000 takter i timen og lave en ryg på op til 4 cm. Derfor har vi ofte meget store serier med oplag på over 100.000 og indimellem også millionoplag. For at få den bedste papirpris har vi valgt at investere i et rullestel med cutter, som kan køre direkte ind i trykmaskinen med fuld hastighed. Det er dog ikke alle papirkvaliteter, hvor det kan svare sig med. Så kører vi det i ark i stedet, forklarer Søren Nielsen.

Siden indledningen af samarbejdet har mange opgaver fundet vej fra Grenå til Hadsten, hvor CS Grafisk ligger. Johnsen Graphic Solutions i Grenå har en Komori, som kan tage trykark på op til en millimeter i tykkelsen, og som derfor kan trykke på falsekarton. Det er en fordeling, som de på sigt godt kan forestille sig, bliver mere udtalt. Derudover har Johnsen en omfattende skilte- og digital afdeling, en lager- og logistikservice samt et reklame- og mediebureau. Planen er, at alt arbejde kan produceres internt i gruppen – og inden for Danmarks grænser selvfølgelig, understreger Søren Nielsen.

Som et lyn fra en klar himmel

Derfor gav det også mening at købe Grafisk Finish selvom Søren Nielsen siger, at det kom ud af det blå – som lynet fra en klar himmel!

– Ni dage før vi overtog Grafisk Finish havde det overhovedet ikke været i vores tanker. Men så ringede Karl (indehaveren af Grafisk Finish, som netop var gået konkurs. red.), og i løbet af få dage havde vi fundet et set-up der virkede attraktivt, som vi kunne byde på. Så vi bød på udstyr, lejemål, varelager og et set-up med 12 medarbejdere, som blev accepteret af boet. Her kan vi nu lave noget af det vi ikke hidtil har kunnet selv, som fx æsker med sidelim og folieprægede ting.

CS Grafisk har produceret liner til emballage i en årrække og er således ikke fremmede for emballageproduktion, men med Johnsens 5-farver Komori med lak og Grafisk Finish med på holdet åbner der sig helt nye muligheder.

Søren Nielsen forklarer i øvrigt, at det ikke er Johnsen Graphic Solution og CS Grafisk der har købt sig ind i Grafisk Finish, men Søren Nielsens og Steen Johnsens private holdingselskaber.

Hvad kommer der til at ske?

– Vi fortsætter med at drive hver vores firma, men på sigt er det er meningen at vi gradvist skal blive mere synkroniseret og have en mere klar opgavefordeling, så vi ikke render i vejen for hinanden ude hos kunderne. Den synkronisering skal blandt andet sikres ved, at vi har samme bestyrelsesformand i alle tre selskaber.

Søren Nielsen fortæller også, at de ikke blander sig i hinandens drift af virksomhederne. Men siger:
– Vi taler ofte sammen og det er virkelig dejligt at have en at sparre de lidt større overvejelser med. Det sætter jeg virkelig stor pris på.

Han siger også, at de har nogle store planer, men at der ikke er tale om flere opkøb. Mere vil han ikke sige. Men hvis man spørger man til, om de fortsat skal ligge på tre forskellige adresser, siger han, at det måske godt kunne give mening at samle nogle af funktionerne mere, så man fx kun havde offsettryk et sted og efterbehandling et sted. Men det er ikke noget, der tages beslutninger om lige med det samme.

Trykker Bjarne Wiese og Søren Nielsen ved deres 8-farver Heidelberg med vandlak.
Fleksibel medarbejdergruppe

Det er med den vis stolthed, at Søren Nielsen fortæller, at fem ud af hans 22 medarbejdere har været med siden starten i 1999 og 10-12 stykker har været der omkring 20 år. Han ser det som et udtryk for, at det er en god arbejdsplads.

– Vi har en både dygtig og meget fleksibel medarbejdergruppe, som træder til, når der skal ydes noget ekstra. Vi trykker i treholdsdrift fra søndag aften til fredag aften, men indimellem er det ikke nok, og så træder de til. Vi prøver også at være fleksible den anden vej, så vi kan imødekomme forskellige behov de enkelte medarbejdere måtte have. På den måde går fleksibiliteten begge veje og gør forhåbentlig de fleste glade.

Fakta om samarbejdet

Gruppen med CS Grafisk, Johnsen Graphic Solutions og Grafisk Finish har ca. 125 medarbejdere og en samlet omsætning på 160-170 mio. DKK.

Læs videre

Novictus og Poster&Frame på vej ud i et kæmpe eventyr

Det var ideen om at løfte en byrde af de kreative kunstneres skuldre og give dem adgang til hele verden, som startede virksomheden Novictus og Poster & Frame.
Novictus_01

Ny produktionschef er landet i en smeltedigel

Der har været gang i den hos Dystan-Rosenberg efter Corona-pandemien. De har foretaget en række investeringer og er vokset fra 25 til 32 medarbejdere.
dyro_michael_kjeldsmark_01

Schur Pack fører an med ECO3-automatisering

Schur Pack har i over 20 år baseret deres produktion på ECO3-prepress- og printløsninger (ECO3 er det tidligere Agfa Offset Solutions).
Schur-ECO3_01

Den bedste digitale prøvetryksprinter?

Se sammenligningen af Canon imagePROGRAF GP-serie og Epsons SC-P5000 Violet.
pexels-cottonbro-studio-4761594

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6