Europa premiere på Kodaks nye Prosper-printer

PUBLICERET: 6 February 2023
OPDATERET: 6 February
På messen vises Ultra Prosper 520 med integrerede un- og rewinder fra Hunkeler. Foto. Pressefoto

I forbindelse med Hunkeler Innovationdays i Schweiz om nogle uger viser Kodak den nye digitale presse Prosper Ultra 520. En rullebaseret inkjet-printer der lover hastighed og printkvalitet svarende til offset.

Det er første gang, at Prosper Ultra 520 vises i messesammenhæng i Europa, skriver Kodak i en pressemeddelelse. Udover offsetkvalitet og højhastighedstryk loves der også stor fleksibilitet i forhold til anvendelse, og det skulle, ifølge Kodak, give økonomiske argumenter for, at brugeren kan skifte fra offset- til digitaltryk.

Den nye printer er udstyret med Kodaks Ultrastream-teknologi, hvor farvedråber genereres i et jævnt flow (Continuos Ink Jet). Herefter foretages et udvalg af, hvilke farvedråber der skal fordeles på papiret og hvilke der skal tilbage i systemet og genbruges. Dette valg foregår med elektronisk opladning.

Forskellige applikationer som vil blive produceret på messen. Foto: Pressefoto
Live produktion af “magalog” på standen

På udstillingen vil Ultra Prosper 520 blive vist med en integreret rulle-til-rulle-løsning med Hunkelers af- og oprulningsenheder, UW8 afvikling og RW8 opruller, samt Hunkelers W18 inspektionssystem. Printeren vil printe tre forskellige versioner af et såkaldt “magalog”, det vil sige en blanding mellem et magasin og et katalog. En applikation med billeder i høj opløsning og iøjnefaldende design, der demonstrerer maskinens evne til at printe med høj farvedækning på standard offsetpapir med en hastighed på 150 meter i minuttet.

Kodak Prinergy On Demand Business Solutions er også udstillet, et workflow-program designet til end-to-end-løsninger i den grafiske industri. Det skal hjælpe brugeren med at skabe koncepter om “smarte fabrikker”, hvor e-handelsplatforme, MIS/ERP og anden software kan samles ét sted.

Workflow-programmet Kodak Prinergy skal hjælpe brugerne med at skabe “smarte fabrikker”. Foto: Pressefoto
“Fuldstændige løsninger”

Hunkeler Innovationdays løber fra 27. februar til 2. marts i Luzern, Schweiz.

– Vi ser frem til den europæiske premiere på Kodak Prosper Ultra 520 printeren på Hunkeler Innovationdays. Denne banebrydende inkjet-printer letter overgangen fra offset til digital produktion med dens kvalitet, produktivitet og anvendelsesmuligheder, siger Jim Continenza, præsident og formand for Kodak, og tilføjer:

– Kodak Prosper-presserne tilbyder med deres højhastighedskapacitet og brugen af den proprietære vandbaserede farve med nanopartikelpigmenter komplette løsninger til høj produktivitet, omkostningseffektiv print og en bred vifte af applikationer i alle segmenter af markedet.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01