Næste års Pantonefarve er livlig og fuld af energi

PUBLICERET: 7 December 2022
OPDATERET: 21 December
Foto: Pressebillede

Pantone har netop afsløret hvilken farve de har valgt som årets farve i 2023. En farve som handler om optimisme, udforskning og uhæmmet selvudfoldelse, ifølge Pantone, som har navngivet den – Viva Magenta.

– Efterhånden som virtuelle verdener bliver en mere fremtrædende del af vores daglige liv, søger vi at hente inspiration fra naturen og det, der er virkeligt, udtaler Leatrice Eiseman, Pantone Color Institutes administrerende direktør.

– PANTONE 18-1750 Viva Magenta nedstammer fra den røde familie og er inspireret af det røde fra Cochenille*, et af de mest værdifulde farvestoffer, der tilhører den naturlige farvestoffamilie, samt et af de stærkeste og klareste, verden har kendt, tilføjer hun.

Farvekoden for årets farve er Pantone 18-1750 Viva Magenta / 7636C /sRGB 187 38 73 /.

* Cochenille er opkaldt efter Cochenillelusen som lever på kaktusarten af samme navn. Farvestoffet fremkommer ved at tørre og knuse hunlusen. Farvestoffet kaldes også karmin ifølge Den Store Danske.

Foto: Pressebillede

Læs videre

Skær 90% af fremstillingstiden på stanseformene

Den tyske leverandør af efterbehandlingsudstyr, KAMA, introducerer det digitale positioneringssystem KAMA CPX 106 til hurtigere opsætning af klichéer til blindprægning og varmfoliering.
kama_02

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Addbrand bliver distributør af Arctic Papers G-Serie

Fra januar 2023 bliver Addbrand ny distributør af papirserierne G-Print og G-Silk, der produceres på Arctic Papers papirværk i Grycksbo i Sverige.
Arctic Paper Grycksbo

Gop øger salget på det grafiske marked

Distributøren gop har indtaget det danske marked og har siden sin opstart tilbage i 2019 opnået en solid position i det grafiske segment.
gop_01

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen