Kan vi fange de helt unges interesse for faget?

Foto: Max Fischer

Dansk Arbejdsgiverforening har under temaet ”Åben Virksomhed” skabt et undervisningsforløb for folkeskoleklasser med titlen ”Grafik, design og trykmetoder”.

Ideen er at vise, hvordan forskellige trykmetoder fungerer, og give eleverne mulighed for selv at udfolde sig kreativt og fremstille egne tryk.

Der er udviklet et undervisningsprogram, der tager eleverne gennem de samme øvelser, hvor de skal først lave et briktryk, lære om lag-på-lag tryk og blanding af farver. Herefter skal eleverne besøge en virksomhed, der på en eller anden måde arbejder med tryk – og kan gøre eleverne klogere på, hvordan forskellige maskiner og trykmetoder som bliver anvendt, når der fx skal trykkes bøger, t-shirts eller plakater.

Slutteligt skal eleverne, med udgangspunkt i virksomhedsbesøget, arbejde med linoleumstryk. Her skal eleverne udtrykke sig grafisk og hente inspiration til deres linoleumstryk fra virksomhedens grafiske udtryk.

For at dette skal lykkes, skal der naturligvis vær en række virksomheder, der stiller sig til rådighed. Det er der heldigvis allerede mange der har gjort. Det gælder fx Laursen Grafisk, Langenberg Grafisk, Deslers Grafiske Hus, NovaFlex, Strandbygaard, Christensen Grafisk, Effection, Scanket med flere.

Målet er at øge interessen for både det kreative og håndværksmæssige. Og på sigt kan det forhåbentlig øge tilgangen til faget.

Du kan læse mere om forløbet her, og evt. tilmelde din egen virksomhed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.