Vi nærmer os lanceringen af Ricohs B2-inkjet

PUBLICERET: 20 November 2022
OPDATERET: 21 December

Det er efterhånden nogle år siden, at Ricoh annoncerede deres B2-format inkjet printer Z75. Nu er den endelig gået ind i beta-testfasen forud for en lancering næste år.

Mike Herold, Global Marketing Manager, forklarer den lange ventetid med, at pandemien og forsyningssituationen har gjort det vanskeligt at holde kadencen. Samtidig har de ikke ønsket at fravige deres udrulningsplan, hvor de meget omhyggeligt vælger partnere, som både kan bidrage til udviklingen, men også selv kan drage øjeblikkelig nytte af maskinen. Den første beta-tester er det amerikanske trykkeri Heeter.

Heeter har installeret både web- og arkinkjet samt tonerprintere og må anses for at være en entusiast for den digitale printteknologi. Det amerikanske kommercielle trykkeri har flyttet offsetarbejde til inkjet og producerer nu højere printkvalitet hurtigere med færre krav til personalet, ifølge øverste ansvarlige for trykkeriet, Kirk Schlecker. Han siger:

– Hvad vi har set gennem årene er, at inkjet kan levere bedre kvalitet end offset, på kortere tid og med mindre stress på vores personale. Ricoh Pro Z75 er det næste skridt i denne udvikling.

Blandt en gruppe kommercielle trykkerier fra Frankrig, Storbritannien, Spanien, Holland og Danmark, der besøgte Heeter for personligt at vurdere Pro Z75, var Rafael Mari, medstifter af Fransk online printer Realisaprint.com. Han udtaler:
– Vi er under større pres for at leverer print på et bredere udvalg af medier og applikationer, mens vi skal overholde strammere deadlines. Dette er midt i en situation med eskalerende råvare- og energiomkostninger samt et pres på forsyningskæden og bemandingen. Pro Z75’s kombination af printkvalitet, alsidighed og betjeningsvenlighed adresserer perfekt den udfordring.

Der har aldrig været et bedre tidspunkt at innovere med inkjet

Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe siger:
– Overgangen fra offset til digital accelererer med rekord hastighed. Pro Z75 leverer med en kraftfuld kombination af høj produktivitet og høj kvalitet til brændstof den acceleration.
Printbranchen er i udvikling. Investeringer i digital er vejen frem. Med partnere, der er lige så engagerede i den digitale fremtid og et team, der energisk tror på mulighederne, er vi et levende bevis på printindustriens innovation og overlevelse, som mange måske tidligere har tvivlet på.

Teknologien

Maskinen er udstyret med en lang tørresektion, der er nødvendig for at sikre, at den vandbaserede farve er helt tør, før der printes på bagsiden af arket, og for at undgå at især ubestrøget letvægtspapir reagere for voldsomt på vandet. Der kan printes på 60-400 g/m2 ubestrøget papir og 73-400 g/m2 bestrøget.

Pro Z75 er udstyret med 1.200 dpi piezo-printhoved og kan printe 4.500 B2-ark i timen, det halve ved print på begge sider. Ricoh siger, at den er positioneret med henblik på at fremskynde overgangen fra offset til digitaltryk.

Pro Z75 var ikke udstillet på den netop afholdte Printing United-udstilling i Las Vegas, men printprøver var tilgængelige.

Den vil formentlig få sin europæiske debut ved Hunkeler Innovation Days i slutningen af februar. Ricoh siger, at den kommercielle tilgængelig vil være i midten af 2023.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01