Heidelberg viser deres hidtil hurtigste arkoffsetpresse

Tidligere versioner af Speedmaster XL 106 kunne trykke 18.000 ark i timen. Foto: Pressefoto.

Med målet om at slå rekorden i antallet af producerede ark har Heidelberg opdateret sin arkoffsetpresse for at gøre den både hurtigere og mere effektiv. Nu kan Speedmaster XL 106 trykke 21.000 ark i timen, en hastighedsforøgelse på 17 procent.

På pressemødet, som de kaldte ”Win the Packaging Race”, præsenterede Heidelberg sin Speedmaster XL 106, en arkoffsetpresse, der er velegnet til blandt andet falsekarton. Med den kan emballageproducenterne få endnu mere produktion fra hånden på den samme tid.

De sidste par år har været hårde for mange virksomheder, og trykkerier er ingen undtagelse. Ifølge Andreas Lang, Senior Vice President hos Heidelberg, har dette skabt et nyt produktionsmønster.

– Vores kunder er pressede, så de skal arbejde mere effektivt, hastighed bliver en vigtigere faktor, siger han på pressemødet.

Derfor har Heidelberg besluttet at slå rekorder. Med den nye offsetpresse ønsker de, at en af deres kunder skal være den første til at trykke 100 millioner ark på et år.

Målet er, at en af ​​Heidelbergs kunder skal trykke 100 millioner ark på et år. Foto: Pressefoto.

Har undergået hundredvis af opdateringer

XL-serien har været i Heidelbergs sortiment siden 2004. Den nye har fået over 200 nye komponenter, fra ilægning til udlægning. For eksempel driver to servomotorer nu feederen direkte, og i udlægget er vægten af gribestængerne blevet reduceret samtidig med, at de er blevet tilpasset den nye printhastighed for at sikre stabil og pålidelig drift.
Tørresystemet Drystar skal forkorte tørretiden og virker både på traditionel trykfarve og lak samt UV og LED UV.

Speedmaster XL 106 fungerer særligt godt til tryk på emballagemateriale, især i størrelsen 70 gange 100 centimeter. De nye opdateringer giver en 17 procent højere tophastighed og 10 procent højere netto output.

– Med den nye Speedmaster XL 106 tager Heidelberg arkoffsettryk til et nyt niveau og gør det muligt for især producenter af falsekarton at blive mere konkurrencedygtige, udtaler Dr. Ludwin Monz, CEO for Heidelberg.

Serieproduktion er planlagt til at starte i efteråret 2023, og yderligere pilotinstallationer vil gradvist følge i løbet af de kommende måneder.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.