Oven på Canons lancering af de nye printere i Imagepress V-serien, afholdt de et arrangement i deres europæiske hovedkvarter i Poing nær München. Her kunne udvalgte kunder og pressen få et nærmere indblik i tankerne bag de nye printere, samt et kig på Canons øvrige produktportefølje.
I arrangementet deltog en række kunder fra hele Europa med meget forskellig baggrund, hvilket både udtrykker fleksibiliteten i Canons Imagepress V-serie, men også nysgerrigheden og mangfoldigheden hos kunderne som talte alt fra små og mellemstore trykkerier til in-house produktioner, uddannelsesinstitutioner og skiltevirksomheder i alle størrelser.
V-serien erstatter C-serien
Imagepress-familien blev lanceret for 16 år siden og har solgt over 18.000 enheder gennem årene. Nu udskiftes den seneste serie, C-serien, med den nye V-serie som kommer til at bestå af fem modeller. Den første V1000 blev lanceret i foråret og introducerede en række teknologiske nyskabelser, som nu bliver videreført i den nye serie.
Udover V1000 lancerer Canon nu en entry-model som kommer i tre varianter, nemlig V700, V800 og V900, hvor den væsentligste forskel er hastigheden fra 70 til 90 A4-ark i minuttet. Maskinerne er beregnet til en produktion på op til 500.000 print om måneden og kan håndtere papir med en gramvægt på op til 350.
Det nye flagskib i serien er V1350 som på mange punkter ligner V1000, men er bygget til en hastighed på 135 A4-ark i minuttet og op til 2,4 millioner tryk om måneden, hvilket er dobbelt så meget som V1000. Levetiden er angivet til 72 millioner print. Desuden kan V1350 håndtere papir helt op til 500 gram, hvor V1000 stopper ved 400 gram.
Formidabel for- og bagsidepasning
Canon har indført et vakuum-gummibælte til fremføring af papiret som sikrer en meget stabil papirgang. Samtidig har de i topmodellen sikret en meget lige papirgang, og dermed opnået at kunne håndtere det relativt stive papir på helt op til 500 gram. Det er sket ved at fjerne en papirskuffe som var placeret i bunden af selve printenheden. I både V1000 og V1350 har de desuden et fysisk anlæg, á la det man kender fra en arkoffsetmaskine, og kan dermed garantere at variationen for- og bagsidepasning er på under 0,5 millimeter.
Forbedret farveoverføring – i fuld hastighed
Ved transferbæltet overføres toneren typisk i et relativt smalt område mellem to valser. Det giver et vist interval i hvilken toneren kan overføres. Hvis mediet er meget struktureret, skal der bruges lidt mere tid til at få toneren til at sætte sig i fordybningerne. Det kan man gøre ved at sænke hastigheden eller – som her – ved at forlænge det interval, som mediet er i kontakt med transferbæltet. Det sker ved, at man, via en guide, får mediet til at lægge sig op ad transferbæltet i i en lidt længere periode inden det når valsenip’en. Det har ingen betydning for printhastigheden og kan foregå on-the-fly med forskellige medietyper.
Ved fixeringen af toneren på papiret har Canon dels lavet varmebæltet længere og kraftigere for bedre at kunne opretholde en konstant temperatur, dels har de øget den overflade hvormed varmen overføres med. Tilsammen giver det en mere stabil fixering med mindre risiko for at toneren klæber og forårsager papirstop. Det betyder også, at man kan køre med mindre varme. Det er godt for glansen, der bliver mere offsetlignende samt for nedkølingen af papiret og dermed energiforbruget.
Meget mere automatik
En række automatiske funktioner sikrer en kontinuerlig drift. Det gælder fx double feed-detektoren som sikrer at der kun feedes ét ark ind i maskinen. Evt. ekstraark skubbes ud i en buffer og kan genbruges.
V-serien er også en sensor-unit, der tjekker densiteten på hver eneste ark samt justerer for- og bagsidepasning automatisk.
For at sikre optimale driftsbetingelser er maskinerne indrettet, så man kan skifte papir, toner og waste-tonertanke uden at stoppe maskinen. Driftsstatussen kan overvåges via en smartphone app. Så selvom man ikke står lige ved maskinen, har man fuldt overblik over papirstatus, toner, waste-toner samt hvilke produktioner der kører og hvor langt de er.
V-serien er endvidere udstyret med et in-line spektrofotometer til generering af papirprofiler. Det betyder, at man med et tryk på en knap kan fremstille professionelle farveprofiler uden manuel opmåling. Det gør avanceret farvestyring mere tilgængelig for andre end eksperterne.
Topmodellerne kan endvidere udstyres med et ILS-system, hvor hver eneste ark kontrolleres spektro-fotometrisk og hvor der oprettes en log, som fortæller om status på samtlige ark. Benny Duus fortæller, at de færreste har brug for dette modul, da pressen har så mange in-line kvalitetstjek og automatiske justeringer, at man kan være helt tryg ved det, der kommer ud. Undtagelsen er selvfølgelig virksomheder, hvor der er krav om netop denne form for dokumentation.
Brede efterbehandlingsmuligheder
Canon har deres egen serie af umiddelbart integrerbare efterbehandlingsløsninger som omfatter High-Capacity Stacker, Stable Finisher, Paper Folding Unit, Insertion Unit, MF Pro Puncher og Booklet Trimmer. Derudover har det et tæt samarbejde med blandt andre Plockmatic og SDD om integration af professionelle false-, trim- og bookletmaker-løsninger som gør det muligt at producere færdige samlede, hæftede og skårne kataloger in-line.
Hans Dalmeijer, Product Marketing Manager hos Canon Danmark fortæller:
– Med tilføjelsen af V1350 og V900 til vores Imagepress V-familie vil både grafiske virksomheder og interne trykkerier kunne arbejde hurtigere og mere effektivt, og de vil kunne tilbyde et større udvalg af højkvalitets-printprodukter til deres kunder. Imagepress V-serien bygger på effektiv og gennemprøvet teknologi som er blevet udviklet ud fra tilbagemeldinger fra kunder. Den er en driftssikker løsning til printleverandører der ønsker at fremstille mange forskellige opgaver med en enkelt printer. Serien tilbyder flere automatiserede funktioner, en bred vifte af fremførings- og finishingmuligheder samt nem workflow-integration.
Når man anvender printadministrationsprogrammer som PRISMAsync Remote Manager til at fjernbetjene, -overvåge og -håndtere opgaver på en eller flere printere og PRISMAlytics Dashboard til at få rapporter og til at overvåge og analysere KPI’er, kan man styrke ens rentabilitet gennem optimeret printydeevne. Desuden kan man drage fordel af mindre manuel indblanding, mindre spild og øget produktivitet. Det skaber større frihed i produktionen, så kunderne kan takke ja til flere opgaver og skabe mere vækst.