Kodak hædres for verdens største CtP-system samt digital printløsning

PUBLICERET: 30 September 2022
OPDATERET: 30 September
Kodak Nexfinity Digital Press.

Kodak har modtaget 2022 Pinnacle InterTech-prisen for deres Magnus Q4800 pladesætter, som tilbyder plader i ekstra stort format (XLF). De fik desuden en pris i kategorien Digital Press Output for deres Nexfinity Digital Press med udskiftelige farveværker for øget alsidighed.

Pinnacle InterTech Awards anerkender innovative teknologier, som forventes at have en stor indflydelse på den grafiske kommunikation og relaterede industrier. Pinnacle Product Awards anerkender produkter, der forbedrer eller fremmer trykkeribranchen med særlige bidrag til kvalitet, kapacitet og produktivitet.

Verdens største CtP-system

Magnus Q4800-pladesætteren er i stand til at eksponere plader op til 1.600 x 2.870 mm til en 96-siders offset rotationspresse med en kapacitet på 21 plader/timen. Det gør den til verdens største computer-til-plade-system.

Den højautomatiserede Magnus Q4800 understøtter også eksponering af dobbeltplader. Det er, ifølge Kodak, den eneste CtP-enhed, der er i stand til at eksponere to 1.650 mm brede plader samtidigt, med en maksimal pladestørrelse på 1.650 x 1.600 mm. På den måde kan der eksponeres op til 46 plader/timen. Med sine avancerede muligheder for fødning af plader via paller har den en online kapacitet til op til 4.800 plader i op til otte forskellige størrelser.

Alsidig digital trykmaskine med stor farvepræcision

Nexfinity Digital Press er en af markedets mest alsidige digitale trykpresser. Den kan printe på et stort udvalg af medietype i forskellige størrelser og tykkelser. Nexfinity har desuden, via sin femte farvestation, mulighed for forskellige udsmykningsmuligheder.

Dawn Nye, Program Manager for Printing United Alliance, som uddeler prisen, siger:
– Prisen går til de bedste af de bedste. Dette er den eneste konkurrence, jeg kender til, der rapporterer om hvor stor en procentdel af Adobe RGB- farverum en printer kan ramme. Nogle kategorier blev afgjort med tiendedele af et point, så konkurrencen var hård i år.

– Vi er stolte over, at Kodak har vundet en Pinnacle InterTech Award og en Pinnacle Product Award i år, udtaler Jim Continenza, Executive Chairman og CEO, Kodak og tilføjer:
– Kodak Magnus Q4800-pladesætteren er allerede begyndt at transformere markedet for print på store CtP-plader ved at levere uovertruffen produktivitet og omkostningsbesparelser i dette segment. Det har givet vores XLF offset-kunder en mærkbar forbedring i effektivitet og vækst. Med Nexfinity har vi en arkfødet digital presse i vores portefølje, der er i særklasse med hensyn til alsidighed, kvalitet og produktivitet.

Magnus Q4800 pladesætter med XPL4 palle-loader.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Amstrup skifter udtryk

Vibeke Amstrup fortæller, at Amstrup er en virksomhed i konstant udvikling og at de med deres nye branding forsøger at afspejle dette.
amstrup

International Paper overhaler Mondi indenom

Vi kunne fornylig fortælle, at papirgiganten Mondi og DS Smith var blevet enige om indholdet i en handel, hvor Mondi købte DS Smith.
IP og DS Smith

Epson vil ændre spillereglerne for de små producenter

Under temaet ‘Præcis, kompakt og energibesparende’ lancerer Epson deres Drupa-planer.
Epson_Drupa

Sign Service og College360 gør eleverne klar til Skills

For tredje år i træk er skilteteknikerne med til DM i Skills som konkurrencefag.
skills_05