Arjowiggens Group i UK er gået i betalingsstandsning

Arjowiggins Group i Storbritannien er sat under administration med henblik på at blive solgt. Koncernen ejer og driver blandt andet de to papirfabrikker Stoneywood i Aberdeen samt Chartham i Kent.

Fabrikkerne producerer fin- og specialpapirer til forskellige formål, herunder grafisk design, emballage, etikettering og sikkerhedstryk. Blandt deres kendte papirkvaliteter findes f.eks. Conqueror, Curious Collection, Keaykolour og Rives.
Du kan læse tidligere artikel om Stoneywood her.

I 2019 blev koncernens britiske aktiviteter overtaget af den daværende ledelse via et management buy-out. Det skete efter at de franske moderselskaber, Arjowiggins og Sequana, var erklæret insolvente.

Koncernen har siden været ramt af den negative indvirkning af Covid-19, hvilket har betydet, at den har været tabsgivende. Dette er yderligere forværret af den energikrise som krigen i Ukraine forårsager.

Administratorerne udtaler, at direktørerne for koncernen arbejdede for at undersøge alle muligheder for at sikre fremtiden for virksomheden, men nu har valgt at placere koncernens britiske virksomheder under administration.

Medarbejderne opsagt

Umiddelbart efter at selskaberne blev placeret under Interpath Advisorys administration blev 368 af koncernens 463 UK-baserede medarbejdere opsagt. I alt 95 medarbejdere er blevet tilbage for at hjælpe med at holde virksomheden salgbar.

Blair Nimmo, administrerende direktør for Interpath Advisory og fælles administrator, siger:
– Arjowiggins har en historie, der går mere end 260 år tilbage, så dette er uhyre bekymrende nyheder. Den betydelige økonomiske modvind, med voldsomt stigende energiomkostninger og råvarepriser, har vist sig at være for overvældende for koncernen.

Blair Nimmo tilføjer: – Ledelses-teamet har bedt om, at vi videregiver deres oprigtige tak til alle medarbejdere, kunder og leverandører, plus Scottish Enterprise, for deres stærke støtte i disse meget vanskelige tider, og de vil gerne udtrykke deres dybe beklagelse, at der desværre ingen anden mulighed var for denne historiske gruppe.

– I løbet af de kommende dage og uger vil vi undersøge mulighederne for at sælge produktionssteder og aktiver og vil anmode potentielle interesserede parter om at kontakte os som en hastesag, slutter Blair Nimmo.

Koncernen ejer og driver også papirfabrikker i Spanien og Kina, men de er ikke omfattet af denne situation.

Tags: ,
Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.