Stora Enso sælger papirfabrik til Lidls ejere

Stora Ensos papirfabrik i Maxau, Tyskland, som nu sælges til ejerne af Lidl, Schwarz Group.

Stora Enso har indgået en aftale om at afhænde Maxau papirfabrikken i Tyskland til Schwarz Group, der ellers beskæftiger sig med detailhandel. De ejer kæderne Lidl og Kaufland og er efter sigende den største detailkæde i Europa og fjerdestørste på verdensplan målt på omsætning.

Fabrikken i Maxau har 440 ansatte og en kapacitet på 530.000 tons SC-papir. Handlen har en værdi på 210 millioner euro og forventes afsluttet i starten af 2023.
Stora Enso har næsten samtidig indgået en aftale om salg af Nymölla papirfabrikken i Sverige til Sylvamo, en amerikansk ejet, global producent af ubestrøget papir.

Denne handel har en værdi er 150 millioner euro. Den forventes ligeledes gennemført i begyndelsen af 2023, med forbehold af myndighedsgodkendelser.

Resultat af ændret strategi

Disse transaktioner er en del af den tidligere annoncerede plan om at frasælge fire af Stora Ensos fem papirproduktionssteder. Salget er i tråd med Stora Ensos strategi om fokus på det langsigtet vækstpotentiale. I stedet har de fokus på vedvarende produkter inden for emballage, byggeløsninger og biomateriale-innovationer.

– Efter vores nylige aftale om at frasælge papirfabrikken i Maxau, er jeg glad for, at vi fandt en god, erfaren ejer i Sylvamo til vores papirfabrik i Nymölla. Processen med at afhænde de resterende papirfabrikker (Hylte og Antala) fortsætter, siger Seppo Parvi, finansdirektør og chef for papirdivisionen hos Stora Enso. Planen er desuden at omdanne papirfabrikken i Langerbrügge i Belgien til bølgepapproducent.

Sylvamos plan er at integrere Nymölla i deres globale papirforretning, og de 520 ansatte på fabrikken vil være en del af transaktionen. Kapaciteten i Nymölla er på 485.000 tons træfrit ubestrøget kontorpapir, med Multicopy som det førende papirmærke.

Salgsprocessen fortsætter for Hylte og Anjala papirfabrikkerne uden nogen forpligtet tidsplan. Processen har ingen umiddelbar effekt på Stora Ensos papiraktiviteter, som fortsat betjener deres respektive kunder.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.