Cencio ser et gennembrud for DTG-tekstiltryk

PUBLICERET: 22 September 2022
OPDATERET: 22 September
Frederik Jørgensen demonstrerer kvaliteten på deres nye Aeoon Compact DTG-printer.

Tekstiltrykkeriet Cencio i Køge har eksisteret i 30 år og er et af de største på Sjælland. Med tre fuldautomatiske karusseller med 10-12 stationer på hver, to manuelle karusseller, to en-farvede transferprint linjer og 3 x 8 symaskinelinjer har de en betydelig produktionskapacitet.

De har længe luret på mulighederne inden for digitaltryk, men har indtil i år ikke fundet at kvaliteten har været tilstrækkelig god. Det har både handlet om detaljeringsgraden, men i særdeleshed har det handlet om holdbarheden på trykket.

Nu synes de, at i hvert fald en af leverandørerne er kommet i mål, og har således, som de første i Skandinavien, valgt at investere i en Aeoon Compact PLUS DTG printer med integreret varmepresse. Klaus Nørager Larsen, som er salgs- og produktionsansvarlig, siger:

Der er både tale om en høj detaljeringsgrad og stor jævnhed i farverne, her demonstreret med en eksklusiv T-shirt.
Helt nye muligheder for DTG

– Den giver superflot printkvalitet, som det ikke er muligt at lave med traditionelt tekstiltryk, og så øges produktionshastigheden markant ved kortere serier. Med den nye Aeoon Compact kan vi printe med vandbaserede GOTS og OEKO-TEX® godkendte farver. Jeg vil vove den påstand, at du ikke finder en bedre kvalitet og holdbarhed på nuværende tidspunkt. Det åbner nogle helt nye muligheder for DTG-print.

Printeren har to stationer som både kan betjenes parallelt og individuelt. I Cencios konfiguration har den otte printhoveder som printer henholdsvis CMYK og 4 x hvid. Den er desuden udstyret med både en befugter og en intern varmepresse, der kan varme den hvide farve ind i tekstilet før farverne påføres. Varme, fugtighed og tryk skal styres meget præcist for at opnå den ønskede kvalitet.

Sparer meget tid

Cencio har haft to medarbejdere på kursus i Aeoons hovedkvarter i Østrig. Den ene af dem, Frederik Jørgensen, fortæller, at den er supernem at arbejde med. De grafiske design kaldes visuelt frem på en skærm og er umiddelbart klar til tryk. Det til forskel fra en situation, hvor der skal printes film, oprakles og belyses et antal rammer til hver farve, som slutteligt skal monteres i karussellen og justeres, før trykningen kan gå i gang.

Alle T-shirts pre-treates for at opnå den bedst mulige kvalitet og holdbarhed.

Skal man kun trykke en eller få farver i et stort oplag, er de traditionelle karusseller stadig hurtigere, men til de efterhånden mange serier på nogle få hundrede og i flere farver, er den en markant bedre og hurtigere løsning.

Klaus Nørager Larsen fortæller, at de kan printe 150 kulørte T-shirts med back-up (hvid farve underst) og 650 hvide T-shirts uden back-up i timen.

Passer til udviklingen i markedet

Cencio betjener både engros og direkte kunder. Engros-kunderne kommer typisk med et færdigt koncept og egne tekstiler, som de skal have trykt på. Oplagene ligger almindeligvis mellem 50 og 300, men indimellem skal de lave f.eks. 1.000 muleposer og kasketter til en fagforening eller 3.000 T-shirts til mechandise-salg for et popidol.

Når det er direkte kunder, er Cencio med i hele produktudviklingen og kan være med til både design af motiv og valg tekstil. Her er der ofte tale om mindre virksomheder og mindre oplag.

Færre eksterne opgaver, flere muligheder

Klaus Nørager Larsen fortæller også, at de frem til nu har fået fremstillet flerfarvede transfers eksternt, som de så efterfølgende selv har varmet over på T-shirts. Med den nye Aeoon Compact vil de formentlig ikke have det store behov for den eksterne ydelse længere.

– Noget af det allerfedeste ved den er, at du kan få en idé eller en forespørgsel kl. 10 og allerede klokken 11 kan du have et produkt færdigt som du selv eller kunde kan tage stilling til. Du kan også hurtigt prøve forskellige motiver af på forskellige typer tekstiler. Der er bare så mange nye muligheder, og vi har langt fra lært os dem alle endnu, slutter Klaus Nørager Larsen.

Klaus Nørager Larsen begejstres både over kvalitet og holdbarhed men måske mest over, at man kan lave test af det færdige produkt praktisk talt fra time til time.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6