Skovtex viser broderi som supplement til trykning på Sign, Print & Pack

Michael Skov fra Skovtex vil gerne vise broderimuligheder på Sign, Print & Pack.

Skovtex i Herning har specialiseret sig indenfor tekstilindustrien, hvor man leverer et bredt udsnit af industrielle sy- og broderimaskiner, damp- og strygemaskiner og anden udrustning til tekstilindustrien. I og med at signage-producenterne er begyndt at arbejde en hel del med tekstilprodukter, er bearbejdning af tekstilprodukter også blevet et område, som man med fordel bør lære sig mere om. I den forbindelse har udstillinger den store fordel, at man hurtigt kan få ”hands-on” på noget man ikke rigtig ved noget om, så her er endnu en grund til at besøge Sign, Print & Pack.

Michael Skov, som er direktør for Skovtex, fortæller:

– Indenfor symaskiner arbejder vi sammen med japanske Juki, som har et meget bredt program af symaskiner til næsten alle industrielle nål-og-tråd opgaver. Juki’s maskiner er langt mere robuste og automatiserede end symaskinerne fra Singer, Pfaff eller Husqvarna, som vi kender til hjemmebrug. Der findes modeller som er specialiserede til knaphuls- eller kravesyning og en lang række andre specialopgaver.

Nogle af vores modeller er specialiserede til syning af bannere og flag, og dem vil vi naturligvis gerne fortælle om på Sign, Print og Pack.

Broderi

– Vores hovedformål med at deltage på Sign, Print & Pack er imidlertid broderi. Så kan man spørge, hvad forskellen er mellem syning og broderi, da begge dele er noget med nål og tråd, men der er faktisk en vældig forskel på, hvordan de to metoder kan anvendes i praksis.

Broderi kan anvendes til at kommunikere både et mønster og en tekst. På den måde kan det erstatte eller supplere tryk i kommunikationsprocessen, særligt på de materialer, som har svært ved at acceptere vedhæftningen fra et tryk. Det kan f.eks. være en jumper, en lodden striktrøje eller en ruskindsjakke. Broderi kan anvendes på så godt som alle materialer som man få en nål igennem og har også den fordel, at det ikke slides af på samme måde som et trykbillede.

Broderi har også den specielle egenskab, at tråden skaber en 3-D effekt fordi den ligger ovenpå materialet, og dén effekt kan vi jonglere med ved f.eks. at ændre trådens vinkel i forhold til materialet. Det er noget tryk heller ikke kan.

Broderi som supplement til tryk

Broderi som alternativ til tryk.

Da nålen på symaskinen er fastmonteret er man nødt til at bevæge materialet i forhold til nålen når man broderer. Derfor spændes materialet op i en broderi-ramme, som så bevæges i forhold til nålen. Sådanne broderi-rammer kan vi naturligvis også levere. Når rammen bevæges styres den af et program i symaskinen, og vi er så heldige, at symaskinens software med den rigtige programmering kan bringes til at kommunikere med grafisk software, så vi enkelt kan overføre trykbilledet fra den grafiske computer og til vores symaskiner, og det gøres bedst, når mennesker bestemmer det endelige resultat.

Det giver masser af nye kommunikations muligheder, så vi glæder os til at vise de besøgende på Sign, Print & Pack en række nye og værdiskabende broderi-effekter, som kan tilføres forskellige signage produkter.

Du kan gratis tilmelde dig Sign, Print & Pack-messen her.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.