Der er gang i den på Tech College Aalborg

Lærepladskonsulenterne Carsten Kristiansen og Marianne Sønderby Poulsen fra Aalborg Tech College glæder sig til at møde branchen på messen og blandt andet vejlede i, hvordan man tiltrækker unge mennesker.

Tech College Aalborg er med på Sign, Print & Pack-messen men ikke helt i det set-up, de først havde tænkt.

– Branchen hungrer efter lærlinge og vi har ikke længere nogle elever i skolepraktik på grafisk tekniker-uddannelsen, som vi kan tage med på messen, fortæller lærepladskonsulent Carsten Kristiansen. Det har ellers været en populær metode til både at skabe opmærksomhed om uddannelsen og til at skabe forbindelse mellem skolepraktikeleverne og virksomhederne.

Derfor er det ”kun” de to lærepladskonsulenter Marianne Sønderby Poulsen (mediegrafikerne) og Carsten Kristiansen (grafiske teknikere) som du finder på deres stand, som ligger ved siden af GRAKOMs stand og caféen. Du kan med andre ord næsten undgå at løbe ind i dem.

– Vi er på messen som et serviceorgan for branchen. Det store problem for mange er at rekruttere unge mennesker til deres virksomheder. Vi kan hjælpe og inspirere til, hvordan man griber denne opgave an. Tidligere kunne de bare ringe til os, og så kunne vi pege på en skolepraktikant som en mulig kandidat. I dag er der ikke rigtigt nogen, der ikke har en lærlingekontrakt på grafisk tekniker uddannelsen. Derfor skal der tages nye værktøjer i brug i rekrutteringen, og det kan vi hjælpe med, siger Carsten Kristiansen.

Han håber, at rigtig mange fagfolk og virksomheder vil lægge vejen forbi for at høre, hvad Tech College Aalborg kan tilbyde i jagten på, og uddannelsen af, de unge mennesker.

Nyt grundforløb, hvor alle har praktikplads

– Vi har 16-17 grafiske teknikere, hvoraf fire har en læreplads. Så der er virkelig gang i den i øjeblikket. Der skal også sendes en stor ros til flere af virksomhederne, der er blevet virkeligt dygtige til både egen- og lokalrekruttering. For dem der ikke har prøvet det endnu, har vi en række gode råd de kan følge, tilføjer Carsten Kristiansen.

Han fortæller, at de nye lærlinge er fordelt bredt både hvad angår geografi og brancher, selvom det er tydeligt, at specielt emballageindustrien har det godt.

Du kan gratis tilmelde dig Sign, Prit & Pack-messen her.

Bemærk: Artiklen er korrigeret den 29. august kl. 14.08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.