Der varsles nye prisstigninger på papir

Billede: Tumisu fra Pixabay

Flere papirleverandører varsler markante prisstigninger i løbet af september. Det er især energiprisernes himmelflugt der får skylden.

Både Antalis og Igepa har meldt om prisstigninger i september på mellem 5 og 20% i enkelte tilfælde end dog endnu højere. Salgsdirektør hos E. Michaelis & Co, Flemming Friche, fortæller:

– Vores leverandører beretter alle om stigende energipriser, som mest af alt skyldes yderligere knaphed på gasforsyning grundet mindre energiimport fra Rusland, som igen skruer produktionsomkostningerne i vejret hos papirproducenterne.

– Adskillige brancher med højt energibehov til produktion konfronteres med problemer, som vi ikke tidligere har kendt. Det gælder især tilgængelighed og stigende energiomkostninger, men også at skaffe tilstrækkelig med godskapacitet både til lands og til vands. Den manglende godskapacitet er ved at blive en permanent stresstest på grund af den konstante mangel på chauffører og store trafikpropper i havnene. Følgevirkningerne er blandt andet, at råvarer til produktion af papir ofte leveres for sent pga. forstyrrelser i forsyningskæden, hvilket fører til produktionsnedskæringer eller forsinkelser.

Antalis melder om omkostningsstigninger samt nødtillæg fra en række af deres kerneleverandører.
Steen Murmann, administrerende direktør for Antalis Danmark siger:

– Vi oplever enorme udfordringer inden for råmaterialer, logistikomkostninger og tilgængelighed, såvel som stigende uro på energimarkederne, efterhånden som globale begivenheder fortsætter at påvirke alle brancher. Derfor hæver Antalis priserne på størstedelen af sine produkter fra mandag den 5. september 2022.

– Vi forventer, at disse stigninger vil ligge inden for et interval på 8-20%, men det er ikke usandsynligt, at nogle stigninger kan overstige dette niveau med baggrund i den seneste tids udvikling i gaspriserne, siger han og tilføjer:
Markedet ændrer sig hurtigt, og der er stor usikkerhed. Men det er vores overbevisning, at det er bedre at give besked så tidligt som muligt.
Der er fortsat stor forskel i tilgængelighed af de forskellige papirprodukter. Især emballagekarton er fortsat meget svært at skaffe.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.