Der varsles nye prisstigninger på papir

PUBLICERET: 24 August 2022
OPDATERET: 24 August
Billede: Tumisu fra Pixabay

Flere papirleverandører varsler markante prisstigninger i løbet af september. Det er især energiprisernes himmelflugt der får skylden.

Både Antalis og Igepa har meldt om prisstigninger i september på mellem 5 og 20% i enkelte tilfælde end dog endnu højere. Salgsdirektør hos E. Michaelis & Co, Flemming Friche, fortæller:

– Vores leverandører beretter alle om stigende energipriser, som mest af alt skyldes yderligere knaphed på gasforsyning grundet mindre energiimport fra Rusland, som igen skruer produktionsomkostningerne i vejret hos papirproducenterne.

– Adskillige brancher med højt energibehov til produktion konfronteres med problemer, som vi ikke tidligere har kendt. Det gælder især tilgængelighed og stigende energiomkostninger, men også at skaffe tilstrækkelig med godskapacitet både til lands og til vands. Den manglende godskapacitet er ved at blive en permanent stresstest på grund af den konstante mangel på chauffører og store trafikpropper i havnene. Følgevirkningerne er blandt andet, at råvarer til produktion af papir ofte leveres for sent pga. forstyrrelser i forsyningskæden, hvilket fører til produktionsnedskæringer eller forsinkelser.

Antalis melder om omkostningsstigninger samt nødtillæg fra en række af deres kerneleverandører.
Steen Murmann, administrerende direktør for Antalis Danmark siger:

– Vi oplever enorme udfordringer inden for råmaterialer, logistikomkostninger og tilgængelighed, såvel som stigende uro på energimarkederne, efterhånden som globale begivenheder fortsætter at påvirke alle brancher. Derfor hæver Antalis priserne på størstedelen af sine produkter fra mandag den 5. september 2022.

– Vi forventer, at disse stigninger vil ligge inden for et interval på 8-20%, men det er ikke usandsynligt, at nogle stigninger kan overstige dette niveau med baggrund i den seneste tids udvikling i gaspriserne, siger han og tilføjer:
Markedet ændrer sig hurtigt, og der er stor usikkerhed. Men det er vores overbevisning, at det er bedre at give besked så tidligt som muligt.
Der er fortsat stor forskel i tilgængelighed af de forskellige papirprodukter. Især emballagekarton er fortsat meget svært at skaffe.

Læs videre

Prinfo får ny partner

Som et led i eksekveringen af deres strategi udvider Prinfo kæden med en ny partner.
tarm_prinfo

Fujifilm ekspanderer inden for Print-on-Demand

Fujifilm ekspanderer til flere markeder med en voksende produktportefølje inden for print on demand.
Jet Press

UPM planlægger kraftig kapacitetsreduktion

UPM planlægger at neddrosle sin kapacitet på ubestrøget trykpapir for at tilpasse til en langsigtet efterspørgsel.
UPM_Schongau

Fem nye platesettere fra Fujifilm

Fujifilm lancerer en ny serie Luxel termiske platesettere til offsetpladeproduktion.
Fuji_Luxel

De seneste nyheder

Visutech får ny direktør

Efter mere end tre årtier overdrager grundlægger og administrerende direktør, Jan-Olof Jungersten, ledelsesrollen til Johan Lidström.
visutech_lidstrom

Korrekturløsning til HP Indigo giver bedre økonomi

GMG har udviklet en korrekturløsning, der er skabt specielt til HP Indigo-brugere.
GMG_HP_02

Metsä Board har nu den største kartonmaskine i Europa

Med moderniseringen af kartonmaskinen (BM1) vil Metsä Boards årlige produktionskapacitet af falsekarton stige fra 400.000 tons til 600.000 tons.
MetsäBoardHusum

ECO3 hæver barren for automatiseret avisproduktion

ECO3 ønsker at tage automatiseringen af ​​avisproduktionen til næste niveau med den nye version af deres workflow-løsning Arkitex.
Arkitex v6