Onprint: De har et ”on going” udviklingsprojekt

Onprint i Holbæk er en del af Prinfokæden. Det har de været siden kæden blev startet. Ib Hansen, som er indehaver af Onprint, har altid haft en udvikling af virksomheden i gang, derfor så han muligheder i Prinfo-samarbejdet. Hans hjerne er nok skruet sammen til altid at tænke i nye muligheder og til at omsætte ideer til handling.

Han indførte hurtigt digitalt udstyr i trykkeriet som supplement til offset-maskinerne, og print i store formater og på plader blev også hurtigt implementeret. Ib Hansen har ikke problemer med at se muligheder, og heller ikke med at implementere dem i virksomheden, der konstant tilpasser sig den verden, vi lever i.

Det betød også, at virksomheden for nogle år siden ikke bare udviklede deres egen online shop, men også begyndte at markedsføre trykkeriet under navnet: Onprint.

Overskydende plads bliver til kontorhotel

I forbindelse med udviklingen af trykkeriet, der i dag er fuldt digitaliseret og effektiviseret, skete der også en ændring af de opgaver, der modtages fra kunderne. Det betyder, at der fx ikke skal bruges så mange grafikere som tidligere for at færdiggøre opgaverne. De fleste ordrer modtages klar til produktion, så er der også blevet færre medarbejdere på administrationssiden. Det betyder, at der begyndte at blive for meget plads i bygningen.

Videokonferencerummet, der kan benyttes af kontorhotellets lejere

Derfor opstod tanken om at indrette nogle arbejdspladser som et kontorhotel. Her kan lejes en arbejdsplads på time-, dag-, uge- eller månedsbasis. Med lejemålet følger også adgang til mødelokale, videokonferencerum og hvis der er behov for det, også til fotostudie.

– Det kan være et alternativ til hjemmearbejdsplads, og det vil være velegnet til fx grafikere, som vi måske endda kan samarbejde med, fortæller Ib Hansen.

Onprints egne administrative medarbejdere sidder også i det meget smagfuldt indrettede kontorhotel, hvor der også er benyttet en meget – som i MEGET – lang lyddæmpende dekorationsplade, hvor motivet er et af Ib Hansens egne fotos.

Et kreativt ægtepar

Tromlebord, der er slebet, brændt, slebet, 4x skibslak og til sidst fuget i revnerne

Om der er gået en kombination af arkitekt og indretningsarkitekt tabt i Ib Hansen og hans hustru Birthe, vides ikke, men de er gode til lækker indretning, og også til at se muligheder i det mange andre vil kalde affald. Det har resulteret i nogle flotte loftslamper, produceret af affaldsrester fra produktionen, og Ib Hansen designer og fremstiller flotte borde af kabel-tromler. Produkterne er en del af indretningen i huset.

 

Rum til mere

Men efter indretningen af kontorhotellet, som går under navnet CoWorksplus.dk, var der fortsat plads i overskud. Så fik Ib Hansens søn en ide om at indrette det til lagerhotel. Det så Ib Hansen en mulighed i. Der måtte være en del mennesker, der fx i forbindelse med flytning fra en større villa til en mindre lejlighed, havde behov for at opmagasinere møbler med mere.

Det blev til BoxPlus, der består af 56 lagerrum fra 2 – 16 kvm. Hele lagerrummet er fuldt opvarmet og der er luftskift i alle de enkelte lagerrum.

Lagerhotellet BoxPlus

Det hele er lyst og venligt – og fuldt automatiseret, med adgangstid fra kl. 6.00 – 22.00. Alt lige fra leje til adgang og betaling foregår online.

– Vi havde en klar idé om målgruppen, men det viser sig, at vi tog fejl. Det er ikke 50+-segmentet, der flytter fra hus til lejlighed, vi får som lejere. Det er mest unge mennesker, så derfor skal vi også have ændret vores markedsføring til dette segment, fortæller Ib Hansen.

Der er gang i udviklingen, men hvordan går det med trykkeriet?

– Trykkeriet går godt. Men udviklingen af selve bygningen, skal være min pension, forklarer Ib Hansen, og han fortsætter:

– Trykkeriet er – og vedbliver med at være – hovedforretningen. Og det går OK. Vi har fundet et fint niveau med hensyn til medarbejdere. Vi er 6 i produktionen og 6 til alt det andet. Vi benytter også underleverandører, hvor det giver mening.

– Vi har fortsat en del dekorationsopgaver også med lyddæmpende plader. Generelt ligger væksten inden for storformat, ikke mindst fordi vi kan trykke på plader, skære og fræse. Det giver os nogle muligheder ikke alle andre kan, forklarer Ib Hansen.

Birgitte Kirk og Ib Hansen

Da jeg besøgte Onprint og Ib Hansen, var de i fuld gang med en del ”STORE” opgaver i forbindelse med havnefesten SKVULP, der fandt sted i Holbæk i weekenden 10. – 12. juni.

Er der udviklingsplaner for trykkeriet?

– Vi forsøger konstant at følge med udviklingen i samfundet, således at vi er der for kunderne på deres præmisser. Det gælder også online-mulighederne. Kunderne arbejder via nettet, og derfor skal vi være supergode til også at udvikle vores online handelsmuligheder til kunderne. Det arbejder vi løbende med, og forsøger at tænke tanker, som ikke alle andre har, lyder det fra Ib Hansen, og han slutter med denne kommentar:

– Når det hele bliver mere online, skal vi være supergode til at rådgive kunderne over telefonen og via mail.

Publicerat av: 

Del artiklen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


Reklame & Folie Danmark: Udstillinger giver en helt speciel kundekontakt

Reklame & Folie Danmark (RFD) har specialiseret sig i salg og rådgivning omkring et bredt udvalg af materialer til skiltebranchen i Danmark. RFD er bl.a. repræsentant af en af verdens største producenter af laminater og materialer, Orafol i Tyskland, og har den vej rundt fingeren på pulsen om hvad vej udviklingen af materialer tager: Det er i den grønne retning.

Publicerat av: 

Vikiallo køber Transferprint

Vikiallo har købt Transferprint og har ansat Kasper Valeur som produktchef. Transferprint har blandt andet agenturet på OKI og Forever som nu overgår til vikiallo. Kasper Valeur fortæller, at han efter seks gode år sammen med sin makker Nicki Schram har valgt at gå sammen med vikiallo. Begge virksomheder ligger i Kolding. For Transferprints kunder […]

Publicerat av: 

Heidelberg fokuserer på software i skyen

Heidelberg er nok mest kendt for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har i flere år været i gang med en strukturel udvikling hvor man dels udvider produktprogrammet med mindre, digitale trykmaskiner i samarbejde med Ricoh men også drejer virksomheden i en fremtidsorienteret retning med fokus på mere digitalisering og software.

Publicerat av: 

Fedrigoni går ind i markedet for bilindpakningsfolier

Papirproducent Fedrigoni har besluttet at gå ind på markedet for PVC-indpakningsfilm til biler og har købt det Istanbul-baserede Unifol. Aftalen understøtter Fedrigonis strategi om fortsat at udvide sit produktsortiment til de tilstødende sektorer, samt udvide sin globale tilstedeværelse og styrke sin markedsposition inden for selvklæbende folier. Unifol blev grundlagt i 1994 af dets hidtidige ejere […]

Publicerat av: 

Danni Leonhardt vil se på automatisering og robotter

Danni Leonhardt fra det succesfulde Novictus har brug for altid at være lidt på forkant med, hvad der kan optimere virksomheden, samt udstyr, der kan gøre dem i stand til at tilbyde deres brugere nye muligheder. Derfor er Danni Leonhardt og hans partner i virksomheden Kevin Agerholm også faste gæster på Sign&Print-messen. Vi har stillet […]

Publicerat av: 

Nye støbte folier i mere end 100 forskellige farver

sign service udvider sortimentet af indfarvede folier med MACal 9800-CAST, en støbt polymerisk folie med permanent klar solvent acryl klæber. Der er 107 blanke og 10 matte farver i serien. De første farver i serien er på lager, fortæller Michael Andersen som er lageransvarlig hos sign service. Flere folier er på vej, men man kan […]

Publicerat av: 

De næste to FESPA-messer er fastlagt

Datoer og lokationer for de næste to års FESPA Global Print Expo og European Sign Expo er blevet fastlagt. To populære værtsbyer venter. FESPA-organisationen har besluttet, hvor de kommende messer i Europa skal arrangeres. I 2023 vil mødestedet være Messe München, 23.-26. maj. Det bliver sjette gang, at FESPA Global Print Expo og European Sign […]

Publicerat av: 

EWJ forstærker sin grønne profil på Sign, Print & Pack

EWJ blev stiftet af Erling Winter Jacobsen tilbage i 1967 og har siden da udviklet sig til at blive en af Danmarks førende udbydere af både udrustning og materialer indenfor storformat trykning. Med mere end 55 års akkumuleret erfaring kan EWJ give en en unik kvalificeret rådgivning omkring valg af både udrustning og produktionsprocesser i forbindelse med opstart og optimering af storformat trykning.

Publicerat av: 

Optimum Group Nordics køber alle aktierne i LABELCO A/S

Optimum Group Nordics fortsætter sin ekspansion på det europæiske marked, hvor efterspørgslen på bæredygtig og kvalitetsbevidst emballage vokser og er større end nogensinde. Med købet af 100% af aktierne af etiketproducenten LABELCO A/S, får de en kompetent aktør med store internationale kunder og med særlig fokus på fødevaresikkerhed. LABELCO er et af de eneste etikettrykkerier […]

Publicerat av: