Onprint: De har et ”on going” udviklingsprojekt

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 16 June 2022
OPDATERET: 16 June

Onprint i Holbæk er en del af Prinfokæden. Det har de været siden kæden blev startet. Ib Hansen, som er indehaver af Onprint, har altid haft en udvikling af virksomheden i gang, derfor så han muligheder i Prinfo-samarbejdet. Hans hjerne er nok skruet sammen til altid at tænke i nye muligheder og til at omsætte ideer til handling.

Han indførte hurtigt digitalt udstyr i trykkeriet som supplement til offset-maskinerne, og print i store formater og på plader blev også hurtigt implementeret. Ib Hansen har ikke problemer med at se muligheder, og heller ikke med at implementere dem i virksomheden, der konstant tilpasser sig den verden, vi lever i.

Det betød også, at virksomheden for nogle år siden ikke bare udviklede deres egen online shop, men også begyndte at markedsføre trykkeriet under navnet: Onprint.

Overskydende plads bliver til kontorhotel

I forbindelse med udviklingen af trykkeriet, der i dag er fuldt digitaliseret og effektiviseret, skete der også en ændring af de opgaver, der modtages fra kunderne. Det betyder, at der fx ikke skal bruges så mange grafikere som tidligere for at færdiggøre opgaverne. De fleste ordrer modtages klar til produktion, så er der også blevet færre medarbejdere på administrationssiden. Det betyder, at der begyndte at blive for meget plads i bygningen.

Videokonferencerummet, der kan benyttes af kontorhotellets lejere

Derfor opstod tanken om at indrette nogle arbejdspladser som et kontorhotel. Her kan lejes en arbejdsplads på time-, dag-, uge- eller månedsbasis. Med lejemålet følger også adgang til mødelokale, videokonferencerum og hvis der er behov for det, også til fotostudie.

– Det kan være et alternativ til hjemmearbejdsplads, og det vil være velegnet til fx grafikere, som vi måske endda kan samarbejde med, fortæller Ib Hansen.

Onprints egne administrative medarbejdere sidder også i det meget smagfuldt indrettede kontorhotel, hvor der også er benyttet en meget – som i MEGET – lang lyddæmpende dekorationsplade, hvor motivet er et af Ib Hansens egne fotos.

Et kreativt ægtepar

Tromlebord, der er slebet, brændt, slebet, 4x skibslak og til sidst fuget i revnerne

Om der er gået en kombination af arkitekt og indretningsarkitekt tabt i Ib Hansen og hans hustru Birthe, vides ikke, men de er gode til lækker indretning, og også til at se muligheder i det mange andre vil kalde affald. Det har resulteret i nogle flotte loftslamper, produceret af affaldsrester fra produktionen, og Ib Hansen designer og fremstiller flotte borde af kabel-tromler. Produkterne er en del af indretningen i huset.

 

Rum til mere

Men efter indretningen af kontorhotellet, som går under navnet CoWorksplus.dk, var der fortsat plads i overskud. Så fik Ib Hansens søn en ide om at indrette det til lagerhotel. Det så Ib Hansen en mulighed i. Der måtte være en del mennesker, der fx i forbindelse med flytning fra en større villa til en mindre lejlighed, havde behov for at opmagasinere møbler med mere.

Det blev til BoxPlus, der består af 56 lagerrum fra 2 – 16 kvm. Hele lagerrummet er fuldt opvarmet og der er luftskift i alle de enkelte lagerrum.

Lagerhotellet BoxPlus

Det hele er lyst og venligt – og fuldt automatiseret, med adgangstid fra kl. 6.00 – 22.00. Alt lige fra leje til adgang og betaling foregår online.

– Vi havde en klar idé om målgruppen, men det viser sig, at vi tog fejl. Det er ikke 50+-segmentet, der flytter fra hus til lejlighed, vi får som lejere. Det er mest unge mennesker, så derfor skal vi også have ændret vores markedsføring til dette segment, fortæller Ib Hansen.

Der er gang i udviklingen, men hvordan går det med trykkeriet?

– Trykkeriet går godt. Men udviklingen af selve bygningen, skal være min pension, forklarer Ib Hansen, og han fortsætter:

– Trykkeriet er – og vedbliver med at være – hovedforretningen. Og det går OK. Vi har fundet et fint niveau med hensyn til medarbejdere. Vi er 6 i produktionen og 6 til alt det andet. Vi benytter også underleverandører, hvor det giver mening.

– Vi har fortsat en del dekorationsopgaver også med lyddæmpende plader. Generelt ligger væksten inden for storformat, ikke mindst fordi vi kan trykke på plader, skære og fræse. Det giver os nogle muligheder ikke alle andre kan, forklarer Ib Hansen.

Birgitte Kirk og Ib Hansen

Da jeg besøgte Onprint og Ib Hansen, var de i fuld gang med en del ”STORE” opgaver i forbindelse med havnefesten SKVULP, der fandt sted i Holbæk i weekenden 10. – 12. juni.

Er der udviklingsplaner for trykkeriet?

– Vi forsøger konstant at følge med udviklingen i samfundet, således at vi er der for kunderne på deres præmisser. Det gælder også online-mulighederne. Kunderne arbejder via nettet, og derfor skal vi være supergode til også at udvikle vores online handelsmuligheder til kunderne. Det arbejder vi løbende med, og forsøger at tænke tanker, som ikke alle andre har, lyder det fra Ib Hansen, og han slutter med denne kommentar:

– Når det hele bliver mere online, skal vi være supergode til at rådgive kunderne over telefonen og via mail.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Åbent hus hos Mark Andy og Pulse

Torsdag den 26. september 2024 kan du tage med til Mark Andy i Polen for at opdage, hvordan PureTones farvesæt og Monolox aniloxsystemet skaber nye muligheder på en moderne flexomaskine.
Heidi_Pulse

Hurtig omstilling på veje- og etiketteringslinje

Espera Nova er en serie af effektive veje- og etiketteringsmaskiner, som nu udvides med den nye  model Nova ES-E.
Espera_Linien

Gå ikke glip af Packnorth Award

Bidragene til årets Packnews Award kommer nu ind i en lind strøm. Det er fjerde gang, konkurrencen afholdes, og i år er prisoverrækkelsen tilbage på Scanpack-messen.
p-award_01

Addbrand overtager ICE Kuvert

Addbrand køber ICE Kuverts aktiver med virkning fra 1. august 2024. Dette skridt markerer også et generationsskifte, hvor Nanna Enemark ansættes hos Addbrand i København for at fortsætte med at servicere kunderne
ICE-Addbrand