Fra ABC-reolen til ABC Print

PUBLICERET: 15 March 2022
OPDATERET: 15 March

ABC Print er en lille printvirksomhed i Kolding. Navnet kan virke som om, de bare gerne vil stå først i telefonbogen, men historien er mere spektakulær end som så. Christian Sønderby, der ejer og driver ABC Print, er nemlig uddannet tømrer og er manden bag det kendte reolsystem ABC-reolen. Den reference er han stolt af og har derfor fastholdt ABC-navnet i sin nuværende forretning.

Det var familiefirmaet i Aulum der udviklede ABC-reolen med Christian som den egentlige kreatør. Sammen med sin bror overtog han senere firmaet, men solgte det i 1996. Siden startede han og broren et trævareudsalg i Aulum, inden en hjertetransplantation satte en brat stopper for Christians erhvervskarriere.

Et behov for vinetiketter bliver starten

I en langsom tilbagevenden til (erhvervs)livet var Christian Sønderby på et tidspunkt involveret i et mindre vinimportfirma. I den forbindelse skulle de fremstille nogle vinetiketter og købte derfor en etiketprinter. Det førte også fremstilling af brochurer og prislister med sig og inden han fik set sig om, begyndte han også at producere til andre. Det blev starten på ABC Print.

Christian Sønderby har drevet ABC Print i Kolding siden 2007.

Det var dog først, da han flyttede til Kolding i 2007, at virksomheden for alvor blev til en hovedbeskæftigelse. Om det forklarer Christian Sønderby:

– Jeg boede dengang i Ringkjøbing, en by med 7-8.000 indbyggere. Men da jeg flyttede til Kolding, var oplandet pludselig ti gange større, og så tog det rigtig fart.

Det er ikke fordi han har brugt særlig tid på markedsføring, men det rygtedes hurtigt i byen, at der var en printshop der kunne håndtere de fleste opgaver hurtigt og konkurrencedygtigt.

– Jeg brugte lidt krudt på Google Ads og almindelige annoncer, men det gav rent ud sagt ikke en skid. Men siden kunderne begyndte at sprede budskabet for mig, er det kun gået en vej og det er op, siger Christian Sønderby.

En rigtig mand og kone-forretning

I dag holder ABC Print til i kælderen på boligen på Fynsvej 40. Det er Christian og hustruen Annemarie der sammen driver forretningen. Christian tager sig af kundekontakten, grafisk design og printproduktion mens Annemarie tager sig af papirlager, efterbehandling, pakning og forsendelse.

De er udstyret med en Canon imagePRESS C650, en Touchline CF375 bukke- og falsemaskine samt en skæremaskine. Mere specialiserede opgaver eller større oplag produceres i samarbejde med en ekstern partner.

Flair for håndværk og kreativitet

Christian er 100% autodidakt inden for grafisk produktion, men er af den entreprenante type, der sætter en ære i at finde ud af, hvordan man bruger fx InDesign. Der er ingen grund til at bruge tid på kurser, hvis man selv kan finde ud af det – og det kan han! Denne flair for håndværk og kreativitet mener han selv stammer fra hans tid som tømrer og møbeldesigner.

2022 er startet helt forrygende

2021 var det hidtil bedste år for ABC Print og starten på 2022 tyder på, at det bliver endnu bedre. Ifølge Christian Sønderby ligger de i årets to første måneder 90% foran samme periode sidste år.
– Vi producerer mellem 80 og 100.000 print om måneden. Lige før jul begyndte min printer at drille. Den var slidt op. Heldigvis kunne jeg få en helt ny af samme slags. Dels er jeg utrolig tilfreds med hvad den kan, dels er det en af de få printere der rent faktisk kan være i mit kontor. Når den skal ind ad døren er man nødt til at tage alle låger og ekstremiteter af printeren, og så kan den lige være her i længden. Jeg ville godt have haft en lidt større model, men så skulle vi udvide kælderen, og det er ikke så nemt, siger Christian Sønderby.

At han holder fast i Canon som leverandør skyldes også en stor tilfredshed med deres serviceorganisation. De er stort set altid tilgængelige og kan ofte vejlede pr. telefon. – I langt de fleste tilfælde kan service klares på distancen. Det betyder også, at jeg til gengæld kan regne med at de kommer, hvis lokummet virkelig brænder, men det gør det nu sjældent, siger Christian Sønderby.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01