VINK Plast genbruger deres akrylrester

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 February 2022
OPDATERET: 8 February

Plast er et udskældt, da vi ikke er gode nok til at affaldshåndtere det. Nu har VINK Plast fundet et system til genanvendelse af deres akrylrester. De håndterer mere end 18 tons akrylrester årligt, som bliver genanvendt til nye plastplader. Og de forventer nu at få yderligere 20 tons afskær fra kunder, så de årligt kommer til at håndtere 38 tons i alt.

De 18 tons afskær, som VINK Plast selv står for, stammer fra rester, der opstår, når der  hvert år skæres akrylemner på mål til kunderne. Alt afskæret, der ikke kan anvendes på fabrikken, samles og bliver to gange årligt sendt til sortering og nedbrydning, hvor det bliver forarbejdet til granulat. På den måde bliver affaldet til et nyt råmateriale.

Nye materialer fremstillet af genbrugs-granulat

VINK Plast sender råmaterialet til deres italienske leverandør, Madreperla, som er specialister i at genanvende akryl. De nedbryder materialet til monomerer og reaktionsstøber nye akrylplader.

De genanvendte plader er kendt under brandnavnet Green Cast, som Vink forhandler og sælger videre til kunder, der kan bruge materialet igen.

Processen kan gentages i det uendelige, og de genanvendte plader produceres med 57 procent mindre forbrug af CO2.

VINK Plast leverer selv 18 tons afskær til processen, og har som nævnt overfor indgået aftale med en kunde om at afhente omkring 20 tons afskær. Og på sigt arbejder de på at få en returordning op at stå for deres større kunder.

Læs videre

Grøn cloud-løsning skal øge både bæredygtighed og sikkerhed

Den berettigede fokus på de store knaster i de grafiske virksomheders bæredygtighed: råvarer, transport, spild og maskinparkens energiforbrug gør at man måske overser nogle mindre, men dog betydende, lavt hængende frugter.
TeamPhoto

Vink byder på "en tur i det grønne"

Vink leverer et bredt udbud af plastmaterialer. Til grafisk industri fokuserer man især på plader og fleksible materialer samt forskellige former for skilte med indbygget LED lys.
Houlberg Zepernick og salgschef Jacob Busk Jensen foran Vink Plasts logo.

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Ricoh femdobler indsatsen på Sign Print & Pack-messen

Med overtagelsen af Quadient har Ricoh valgt at femdoble den standplads på Sign Print og Pack-messen i Odense, som ellers var reserveret til Quadient. Jan Brændholt fra Ricoh fortæller, at de med det nye set-up har så meget at vise, at de lige nu er i gang med begrænsningens kunst.
RDK_quadient

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01