Fra lokal til succesfuld landsdækkende skiltevirksomhed

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 8 September 2021
OPDATERET: 8 September

Højt i nord er en af vores større danske skiltevirksomheder placeret. Det er familievirksomheden Krogh Andersen Skilte og Reklame på Mads Clausens Vej i Hjørring. Virksomheden blev for mere end 60 år siden startet af Søren Krogh Andersen, der så et udækket marked for skilte i Hjørring. Og det var der, selv om de var to virksomheder, som startede op næsten samtidig. Det gik så fint for Krogh Andersen, at de hurtigt flyttede fra garagen til nye lokaler i Hjørring, og senere til endnu større lokaler på Mads Clausensvej, hvor de som nævnt stadig har til huse.

I 1996 overtog brødrene Mogens og Niels Krogh Andersen virksomheden, og de har fortsat med at udvikle aktiviteterne, således at de i dag dækker alt inden for skiltebranchen lige fra det håndmalede skilt, til store facader, lysskilte, pyloner, storformat, way-finding, indretning og bildekorationer for blot at nævne nogle af aktiviteterne.

Fra lokale til landsdækkende kunder

Hvis kundemassen fra start var baseret på det lokale og nære opland, så er virksomheden i dag landsdækkende. Kunderne spænder lige så vidt som opgaverne fra den lille lokale håndværker, reklamebureauer og til offentlige institutioner. En gruppe, der fylder mere og mere er arkitekter.– Vi arbejder sammen med mange arkitekter – ikke mindst i København. Det startaede med en indretningsopgave for Hjørring Bibliotek, og så har det spredt sig som ringe i vandet, fortæller Niels Krogh Andersen, som er god til at forstå et rum og se mulighederne.

Samarbejder meget med arkitekter

På det seneste er der løst rigtig mange opgaver inden for glasdekoration i samarbejde med arkitekter. Opgaverne kommer både direkte fra arkitekterne, men det kan også gå den anden vej, hvor Krogh Andersen får et større indretningsopgave, hvor de kan finde på at anbefale, at der også knyttes en arkitekt til arbejdet.

Nogle af de opgaver, der løses i samarbejde med arkitekter, er også større skiltningsopgaver som fx way-finding.

Biler og 22 togsæt

En lidt anderledes stor opgave var dekoration af 22 togsæt, og bildekorationer fylder også ganske godt i produktionen.

Både store og små opgaver – og trofaste kunder

Men det er ikke kun store opgaver, de løser hos Krogh Andersen.

– Nej, vi kører også mange mindre 1.500 krones opgaver igennem produktionen hver dag. De er gode at putte ind i de huller, der kan opstå, forklarer Mogens Krogh Andersen, og han fortsætter:

– Vi har en god blanding af store og mindre kunder. Og kendetegnende for de fleste er, at der er tale om langvarige kundeforhold. Nogle har været med fra start. Det værdsætter vi, og det er vi stolte af.

En af de tilbagevendende kunder, der løbende får løst opgaver hen over året, er Fårup Sommerland, ligesom der er mange indkøbscentre på kundelisten. Her er lysfacader fx en opgavetype, der løses en del af.

Også byggeskilte er en af de opgaver, de løser mange af hele året hos Krogh Andersen, som har skabt en god og solid kundekreds inden for flere segmenter.

Hjørring-virksomhed med repræsentation i Aalborg

Der er 16 medarbejdere i virksomheden, heraf to grafikere, som hjælper kunderne med det kreative. Produktionen viser, at de kan klare de fleste opgaver i huset fx i forbindelse med udstillinger, messer, store pyloner, lys og biler med meget mere.

For et par år siden købte de en skiltevirksomhed i Aalborg, således at de nu også er repræsenteret i den nordjyske ”hovedstad”.

Serigrafien nedlagt – storformat digitale skilte kommet til

De har for ikke så længe siden nedlagt deres serigrafiafdeling. Så har de til gengæld fået storformat ind i produktionen, og nu har de også taget digital signage ind i sortimentet. Det er i form at et digitalt A-skilt, der er let at flytte rundt med – og udskifte budskaber.

– Vores digitale A-skilte er meget velegnede til detailbutikker. Vi sælger ikke bare skiltet men også software og indhold, forklarer Niels Krogh Andersen, der mener, at det digitale A-skilt kan være et godt supplement til anden skiltning.

Hvordan kom Krogh Andersen gennem Corona-nedlukningerne?

– Det første år – 2020 – gik rigtig OK, men januar og februar i år var hårde. Her efter sommerferien har der så til gengæld været virkelig travlt, så vi har haft det fornuftigt, svarer Mogens Krogh Andersen.

Hvad bringer fremtiden?

– Vi vil følge den teknologiske udvikling, og følge med, der hvor det giver mening for os. Jeg forventer, at ”lys” er et af de områder, vi kommer til at arbejde mere med. Men vi skal konstant være opmærksomme på, hvad der sker i markedet, lyder det fra Niels Krogh Andersen og storebror Mogens Krogh Andersen fortsætter:

– Vi er også så småt i gang med lidt generationsskifte. Jeg er den ældste, og det nærmer sig den tid, hvor jeg tænker på at stoppe. Hvordan og hvornår det skal ske, har vi dog endnu ikke afklaret. Kun ét ved vi, ingen af vores børn har vist interesse for at ind i virksomheden.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01