Louis Skilte / Kendetegn: Store formater, kreative og konstruktive

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 1 September 2021
OPDATERET: 1 September

Louis Skilte i Herning er meget mere end fremstilling af skilte. Virksomheden blev startet tilbage i 1934 af Louis Thomsen. I 1980 overtog hans søn virksomheden, og i dag er det barnebarnet Michel Louis Thomsen, der driver Louis Skilte.

Som mange andre skiltevirksomheder arbejder Louis Skilte med kundetilpassede opgaver, og de fleste opgaver er store – ikke i antal men i størrelse.

– Der hvor de andre stopper, kommer vi ind, fortæller Michel Thomsen.

En produktionsvirksomhed

Fabrikant Michel Louis Thomsen fra Louis Skilte ses her i en af værkstedshallerne.

Et besøg hos Louis Skilte minder ikke så meget om et besøg i skiltevirksomheder, som de er flest. Det er meget mere som at træde ind i en produktionsvirksomhed, og Michel Thomsen bruger også titlen ”fabrikant”. Men han er faglært skiltemager.

De kan de meste med specialopgaverne fylder

Herning Centrets store pylon 12000  x   6000 x 1000 mm pylon med to LED-skærme på hver 25 m2.

De kan hjælpe kunderne med det meste inden for skiltefaget, lige fra print, folie og autoreklame, udstillinger, lysskilte, løse bogstaver, LED lys, neon anlæg, pyloner, montage og specialopgaver.

Ikke mindst specialopgaver fylder meget i virksomheden, som blandt andet har arbejdet med plastmaterialer i mere end 45 år.

I produktionen har de blandt andet en varmeovn, der kan klar 2880 x 2150 x 850 mm, hvor de kan opvarme plastplader, så de er bøjelige. De råder også over varmebukningsmaskiner, der kan klare 2.880 mm og plastpressere til formater op til 1.600 x 2.400 mm.

En svejseafdeling både til jern og aluminium er der også i produktionslokalerne.

Michel Thomsen kan selv betjene alle maskiner, men printerne rører han helst ikke. Det var ikke en succes, da han prøvede, så den opgave overlader han trygt til andre.

Kunderne kommer både fra nær og fjern

Louis Skilte har mange faste kunder rundt om i hele landet, og de løser også mange opgaver uden for Danmarks grænser. En stor del af opgaverne løser de for andre virksomheder som underleverandør.

Opgaverne – mange i rigtig store formater

Gaffeltruck med skilt til egetæpper, der er lavet så stort, at det kun lige kun komme ud 5000 x 5000 x 700 mm.

En af deres egne faste kunder i nabolaget er Herning Centret. Både selve centret og mange af centerbutikkerne får løst opgaver af Louis Skilte. Ofte er der tale om store formater. Som eksempel kan nævnes et ”kæmpepylon” til Herning Centret med digitale skærme. Pylonen er 12 x 6 m, de to digitale skærme er hver på 25 kvm. Pylonen hviler på et fundament, der vejer 170 tons.

En anden specialopgave for Herning Centret er deres varemærke: en markant rød skulptur, der er 5 x 5 x 5 m.

Men det er langt fra alle opgaver, der løses til kunder i nærområdet. De har fx produceret og monteret et 18 m langt Sephora facadeskilt hos Illum i København. Skiltet blev monteret om natten, hvor det var lettere at komme rundt i stormagasinet med så langt et skilt. Et andet Sephora LED lysskilt er leveret og monteret i Stockholm.

Ofte løses opgaverne i samarbejde med arkitekter. Det gælder også en meget flot lampe, der er fremstillet i aluminium sandwichplade med LED lys i side og spids. Opgaven blev løst sammen med arkitekt John Rasmussen.

De importerer selv nogle løse alubogstaver i en fantastisk kvalitet, fortæller

Louis Skilte importerer selv lysbogstaver, og LED monteres på værkstedet i Herning.

Michel Thomsen. Bogstaverne fås i mange former og farver, og LED lyset monterer de i produktionen i Herning.

De er konstruktive og kreative

De flotte “vinkartoner”, der bøjes af plastikrester.

Plast fylder også meget i virksomheden. De har et plastsnedkeri, hvor de kan producere rigtig mange forskellige opgaver – lige fra butiksdisplay udført i plast til vinkartoner fremstillet af plastrester.

Hos Louis Skilte kan det meste lade sig gøre. De tænker hurtigt og kreativt. Og det er uanset om det er en forespørgsel på en drypbakke til spritdispensere eller en champagnekøler fremstillet af plast, eller et lille halvtag, der beskytter en dankortterminal mod vand.

En virksomhed med en niche af format

Louis Skilte er som nævnt en virksomhed, der drives af 3. generation. Michel Thomsen er selv uddannet skiltemager hos sin onkel, der havde et skiltefirma, hvor de arbejderde meget med udstillingsløsninger. Også en fætter er uddannet skiltemaler. Men Michel Thomsen forventer ikke, at der er nogen af hans børn, der på et tidspunkt ønsker at gå ind i familievirksomheden. Dog tvivler Michel Thomsen ikke på virksomhedens fremtid. De har deres niche på markedet – ikke mindst inden for store formater og arbejder i plastmaterialer, så fremtiden ser fornuftig ud.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01