Julekugler med individuelt tryk

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 26 August 2021
OPDATERET: 26 August

MB Design er placeret i Sunds ved Herning. Virksomheden, der har lidt mere end fire år på bagen, er startet af Marlene og Mads Sørensen. De har en fortid som selvstændige inden for dagligvarehandel, men fik lyst til at starte noget andet. Første produkt var skilte med individuel tekst. De brugte underleverandør, og stod selv for salget. Så fik de ideen til at sætte lys i glasbyggesten, der også blev forsynet med tekst.

En byggesten med lys og print. Her er det familiens fire børn

Prototypen blev en succes

De producerede hurtigt en prototype og lagde den ud på facebook. Det blev til en succes. Det førte også til individuel tekst på julekugler. Teksten blev printet på folie, skåret og manuelt monteret på skilte og kugler med mere.

Det førte til flere forespørgsler på andre produkter med individuelle tekster, men specielt julekuglerne og lysstenene solgte godt. Det var dog også en produktion, der tog tid. Alt blev monteret manuelt.

Undersøgte andre printmuligheder

– Så begyndte vi at google lidt for at se, om der kunne findes andre løsninger, som kunne gøre processen lidt mere automatisk, fortæller Mads.

Det endte med, at Marlene fandt frem til Quadient, der så ud til at have nogle løsninger, der måske kunne være noget for deres produktion.

– Jeg sendte en mail med et par spørgsmål om udstyret. Jeg fik ikke nogen svar, men til gengæld en række spørgsmål, som de bad mig besvare for at kunne rådgive os bedst om forskellige muligheder, forklarer Marlene.

– Hele processen blev langt mere en rådgivning end en salgsproces. Vi kunne mærke, at de var interesseret i at vejlede os. Og de var også meget ærlige om, hvad der kunne printes på, og hvad der ikke var muligt, fortsætter Mads.

En rådgivning og vejledning, der førte til investering

Malene sørger for at maskinerne ikke står stille

Rådgivningen førte til, at MB Design leasede en Roland LEF2-300 UV printer, som blev installeret i april måned i år. Senere i juli måned fulgte også en Roland LEC2-330-220F flatbed UV-printer samt en LV-290 laserskærer/engraver. Sidstnævnte afløste en ”Kina-model”, som de aldrig havde fået til at fungere optimalt, da det ikke var lykkedes at få hjælp til at lære maskinen at kende. Derfor er noget af det, de værdsætter mest ved samarbejdet med Quadient også, at der efter salget fulgte flere dages instruktion med, og de kan fortsat ringe, hvis de har spørgsmål.

Øget produktivitet

Med det nye udstyr har de opnået langt større produktivitet. Hvor det tidligere tog omkring fire minutter at lave en julekugle, tager det nu blot omkring et minut. Lige nu produceres julekuglerne med nogle taperuller som ”fastholder”. Det fungerer fint, men de er ved at udvikle en plade, der fylder hele printarealet, således at mange flere kugler kan produceres på én gang.

Printer også træskilte med meget mere

Den nye LV-290 laserskærer

Udover julekugler og glassten med lys skærer de også ”løse” tekster samt printer tekst direkte på træskilte og meget mere.

Sælger og markedsfører online

MB Designs produkter sælges via en webshop. Og de markedsfører sig udelukkende online. Både oprettelse af webshop og markedsføring er opgaver, de køber sig til.

Kunstige stearinlys, kan der naturligvis også printes på

De har valgt at være selvfinansierende, så da Corona-krisen lukkede Danmark ned første gang, og der pludselig overhovedet ingen ordrer kom ringede de og stoppede for al markedsføring for der kom ingen ordrer ind. Men så kom der slet ingen ordrer, så de satte gang i markedsføringen igen, og det var heldigt, for eft4erhånden som danskerne faldt ud af, at de stadig havde deres arbejde, begyndte der også at komme ordrer ind igen. Mange ordre. De producerede blandt andet 30.000 julekugler, som blev monteret i hånden. Det krævede en del ekstra hænder fra familie og venner med flere.

De første to år fordoblede de hvert år omsætningen, sidste år blev den firedoblet. De forventer også en stigning i indeværende år. Men de fastholder ønsket om at være selvfinansierende, så de til enhver tid kan stoppe, hvis det bliver for meget, lyder det fra Marlene og Mads, der tilsammen har fire børn, så der er nok at se til.

Læs videre

Lars Ole Nauta: Labelexpo er vigtig i år

– Der skal klinkes nogle skår ovenpå papirkrisen, og så skal vi kigge dybere i mulighederne for automatisering, sige Lars Ole Nauta før årets Labelexpo.
LarsOleNauta

Johnsen Graphic Solution indgår partnerskab med Boostly

Johnsen Graphic Solutions og reklamebureaet Boostly har indgået et partnerskab med gensidige kompetenceløft for begge virksomheder.
johnsen_boostly_01

Mercoprint flytter sydpå

Mercoprint valgte i 2022 at flytte deres hovedkontor fra Københavns omegn til Næstved. Det var en beslutning som blandt andet var baseret på en markant ændret kundeadfærd.
Mercoprint_01

Når den gode stemning bliver en salgsparameter

Der er en ualmindelig god stemning, når man kommer ind hos BW & Madsen Skilte Reklame i Haderslev. Havde der været dug på bordene, havde det næsten været som at være hjemme i privaten.
BW_01

De seneste nyheder

Scanpack stiller det store spørgsmål: Gik du glip af fremtiden?

Dette års seminarprogram har fire fokusområder, der afspejler nogle af de mest afgørende faktorer for industriens fremtid.
scanpack-seminar

Kreativ konkurrence for designspirer på Sign Print & Pack-messen

Fremtidens Receptioner: Grafisk konkurrence for designstuderende på Sign Print & Pack i Odense 18. - 19. september 2024
reception

Drupa tiltrak væsentligt færre gæster end forventet

Besøgstallene på årets Drupa-messe er offentliggjort, og de må være en skuffelse for Drupa og Messe Düsseldorf.
drupa-besøgende

600 samlede og limede papkasser i timen med fuldt farveprint på alle sider

På Drupa præsenterede EFI sammen med Packsize en løsning til personaliseret fuldfarveprint på bølgepapkasser.
efi_drupa_01