Nichevirksomheden Protodan får ny ejer

PUBLICERET: 2 June 2021
OPDATERET: 2 June

Protodan har de sidste 27 år været ejet og drevet af Jørgen Siim. Nu sælger han virksomheden til Torben Søndergaard Pedersen som vil drive den videre i samme ånd.

Protodan udfører blandt andet udstansning, perforering, bukning, prægning og fals på deres omfattende maskinpark. Den består blandt andet af to Heidelberg cylindere samt to tilsvarende presser fra Albert Frankenthal, hvor den største kan tage formater på helt op til 84 x 112 cm. Derudover har de en Heidelberg A3 vingeautomat som kan foliepræge samt en digelstans fra Crossland. Alt sammen ældre men særdeles stabilt udstyr, ifølge både Jørgen og Torben.

Det er primært de grafiske virksomheder på Fyn der har haft glæde af Protodans kompetencer. De har opbygget en god kundebase, som sætter pris på en lokal virksomhed med stor fleksibilitet og flair for at kunne løse næsten enhver opgave. Første prioritet er, at kunderne ikke skal opleve ændringer i service og kvalitet. For at sikre den bedst mulige overgang, har de aftalt, at Jørgen bliver i virksomheden 3-6 måneder for at hjælpe Torben i gang.

“Det var ikke en drøm – men et tilbud jeg ikke kunne afslå”

Torben Søndergaard Pedersen er uddannet trykker fra Svendborg Tryk, hvor han har arbejdet i 29 år. De fleste år som trykker men i de seneste som projektleder. Her samarbejdede han ofte med Protodan og Torben udviklede i den periode et godt forhold til Jørgen. I 2020 spurgte Jørgen så, om det ikke var noget for Torben at overtage Protodan. Om det siger Torben:

– Jeg har egentlig aldrig drømt om at blive selvstændig, men jeg synes, at det lød som en helt vildt spændende mulighed. Vi aftalte, at jeg gik sammen med Jørgen i en uge for at få en idé om, hvad det indebar. Noget af det, der tændte mig, var den håndværksmæssige kunnen det krævede at betjene alt dette udstyr. Jeg elsker at ”nørde” med teknik og at se resultatet på slutproduktet. Her får jeg begge dele.

En tur i regnskaberne afslørede også en fornuftig forretning, så efter at have fået grønt lys fra hjemmefronten var beslutningen enkel.

Kuvertering er stadig aktuel

Udover udstansning, præg og foliepræg m.m. er kuvertering også en del af virksomheden. Denne del har sit eget navn, men har samme CVR-nummer. Med to kuverteringslinjer står Fyns Kuverteringsservice for omkring 20% af virksomhedens samlede omsætning. Torben Søndergaard Pedersen siger:

– Det er som om, at der er nogle, der ser en mulighed i fysisk post. Som et alternativ til den digitale, der langt fra altid får den ønskede opmærksomhed. Vi har løbende forskellige kuverteringsopgaver og har fornylig haft en opgave på 80.000 kuverter. Det kan vi fint håndtere.

Der er stadig gang i kuverteringen. I forgrunden den tidligere ejer Jørgen Siim, der har lovet at bistå Torben Søndergaard Petersen i en overgangsperiode.

Fokus på stabil udvikling

Som sagt handler det om at sikre en stabil overdragelse, hvor kunderne er 100% i fokus og skal føle sig trygge i processen, fortæller Torben og siger, at modtagelsen har været over al forventning. Det er som om, at kunderne er glade for, at denne niche bevares og en ny ildsjæl vil overtage roret.

– Denne proces må tage den tid, det tager. Det er en sund virksomhed med nogle gode kunder, som vi vil gøre alt for at fastholde. På den lidt længere bane kan jeg se muligheder i at udvikle forretningen. Her har jeg nogle ideer. Det kunne være at sælge de samme varer i et større geografisk område. Der ligger fx ret mange grafiske virksomheder i trekantsområdet.
Jeg har også erfaret, at vi kan lave opgaver som ligger uden for den grafiske branche. Vi har allerede i dag flere kunder til vores stanseløsninger som får fremstillet forskellige opgaver i træ og plast, som vi bl.a. stanser på vores digelstans. Jeg tror, at op mod 30% af vores omsætningen ligger uden for det grafiske. Det marked tror jeg, at vi kan få endnu mere ud af, siger Torben Søndergaard Pedersen.

Fredag den 11. juni er der åbent hus på adressen Peder Skrams Vej 5 i Odense, hvor det er muligt at sige farvel til Jørgen Siim og goddag til Torben Søndergaard Petersen.

Åbent hus

Overtagelsen af virksomheden skete den 31. marts 2021, men grundet corona var det ikke muligt at fejrer begivenheden med en reception. Men nu bliver der taget revanche. Fredag den 11. juni er der åbent hus på adressen Peder Skrams Vej 5 i Odense, i tidsrummet 13.30-16.00. Her vil kunder og samarbejdspartnere være velkomne og skulle nye potentielle kunder være nysgerrige er de også velkomne. På dagen vil der både være pølsevogn, øl, vin, vand samt kaffe og kage. Vi ønsker held og lykke.

Læs videre

Fortsat vækst i etiket- og emballagemarkedet

Det er opmuntrende at se, at digitale etiketter, emballage og udsmykning er i fortsat vækst, skriver Konica Minoltas Sacha-Vittorio Paolucci i en kommentar til markedsudviklingen.
KM_01

Mercoprint køber Gerdøe Profil

Mercoprint fortsætter strategien med konsolidering inden for reklamebranchen med køb af virksomheden Gerdøe Profil i Vordingborg.
gerdoe og mercoprint

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01