Ricoh indtager B2 inkjetmarkedet

Tekst:Lis Lykke
PUBLICERET: 17 May 2021
OPDATERET: 17 May

Det har været ventet længe, men nu er Ricoh – om ikke så længe – klar til at gå ind på B2 inkjetmarkedet.

– Ja, vi er nok sidste dreng i klassen, der kommer ind på B2-inkjetmarkedet. Men det er måske ikke så skidt. Udviklingen har været længe undervejs, og vi har vidst præcist, hvad der havde betydning for at gå målrettet ind på offset-markedet, fortæller Jan Brændholt, Product & Business Manager Ricoh Graphic Communications.

Den første omtale af Ricohs nye Ricoh Pro Z75 B2 ark-inkjetmaskine fandt sted tilbage i december sidste år. Nu har der netop været et pressemøde, hvor maskinen blev præsenteret, men interesserede skal væbne sig med lidt tålmodighed endnu, for den kommer først på markedet omkring årsskiftet.

En økonomisk driftløsning

Der har kørt Betatest i Japan, og også på et større hollandsk trykkeri betatester de i øjeblikket den nye Pro Z75. Her bliver der blandt andet også foretaget beregninger på et gennemsnitligt blækforbrug.

Jan Brændholt, Product & Business Manager Ricoh Graphic Communications

– Det er meget positivt. Vi kommer med en B2-arkløsning, der både er hurtig, 75 B2 ark i minutter svarende til 18.000 A4 print i timen, og økonomisk i drift. Og de fleste offsetkunder har allerede efterbehandlingsudstyret i huset, så de kan komme i gang uden for mange yderligere investeringer, fortæller Jan Brændholt, og han fortsætter:

– Markedet har efterspurgt en ny digital løsning, der er let og enkel at betjene, automatiseret, hurtig, fleksibel og økonomisk i brug. Det er det, vi nu kan tilbyde.

Ricoh frygter ikke børnesygdomme

Når nyt udstyr kommer på markedet, er der ofte en forventning om, at der kan opstå ”børnesygdomme”, som ikke er opdaget i betatests. Men Ricoh forklarer, at de har nogle fordele, da de selv udvikler både blæk og printhovedet. Det giver dem en klar fordel, og teknologien er efterhånden også gennemtestet.

Offsetmarkedet har brug for fleksible løsninger

At den nye Pro Z75 har været så længe undervejs, har til gengæld betydet, at Ricoh har haft tid til at forberede offsetmarkedet på den nye digitale mulighed.

– Det har været vildt spændende at sætte sig ind i offset-verdenen. Og tidspunktet har været godt. Corona har blandt andet vist, at der skal tænkes i fleksible løsninger, der kan producere i mindre og også variable og personaliserede oplag. Det imødekommer vi med Pro Z75, samtidig med at det er en både hurtig og økonomisk produktionsmaskine, forklarer Jan Brændholt.

Kan Pro Z75 trække opgaver tilbage til Danmark?

De er positive hos Ricoh. De har som nævnt været en del ude i det for dem lidt nye offset marked. Her oplever de både villighed til at se på nye muligheder og ikke mindst også en investeringslyst, hvis det kan gavne trykkeriernes forretning.

Ricoh Pro Z75 er en ægte produktionsmaskine, og Jan Brændholt vurderer, at den også er så økonomisk i drift, at det med disse maskiner måske vil være muligt at trække nogle af de trykopgaver, som i dag bliver produceret i østlandene, hjem til Danmark igen.

Det er en absolut positiv Product & Business Manager, vi taler med. Jan Brændholt vurderer det nordiske marked til at være på omkring 10 til 20 installationer inden for de næste fem år. Så nu venter vi bare på at se, hvilket trykkeri i Danmark, der får den første Ricoh Pro Z75 installeret, men vi kommer jo til at vente lidt. Det bliver ikke før vi kommer ind i 2022.

Læs videre

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

NIZE equipment har mange planer for 2023

NIZE equipment kom løbende ind i 2023 efter en travl afslutning på sidste år. Det betyder, at der endnu ikke er sat kurs for alle planer i det nye år, men at der bliver travlt, det er sikkert.
nize_01

Macrodot går konkurs og genopstår i en version 2.0

Pr. 1. januar 2023 har et nyt selskab set dagens lys. Det er Macrodot 2.0 ApS som er et fællesejerskab mellem ejeren af det tidligere Macrodot A/S, Sean Jälpelt Holm, og Nordsign.
macrodot_01

De seneste nyheder

Nordsign: Macrodot passer godt ind i vores set-up

– Partnerskabet med Macrodot var en pludselig opstået mulighed, som vi valgte at slå til på, siger CEO Michael Overgaard hos Nordsign A/S.
michael_overgaard

Papirmarkedet er stadig i opbrud

Stora Enso annoncerede sidste år, at de ville sælge fire ud af fem papirfabrikker. Nu laver de lidt om i den beslutning. I Holland er papirfabrikken Crown van Gelder, som bl.a. laver inkjet-papir, begæret konkurs.
maxau

Mercoprint og BEMRK går sammen

Pr. 1 februar samler Mercoprint og Bemrk kræfterne til én større og stærkere reklamevirksomhed med lokationer i Næstved og Glostrup.
mercoprint-bemrk

Læseevnen falder – bøger er løsningen

Børns evne til at optage viden er faldende. Professor Anne Mangen fra Stavanger har undersøgt hvorfor.
riksdagen