Canon gør inkjet-rulleprint mere attraktiv for trykkerierne

PUBLICERET: 12 May 2021
OPDATERET: 12 May

For 11. år i træk har Canon den største markedsandel i EMEA-landene inden for inkjet rulle og ark produktionsmaskiner*. Nu lancerer de en ny rulleprinter i ColorStream-serien som skal styrke deres position i netop det segment.

Efter et år, hvor Canon lancerede arkprinteren varioPRINT iX 3200, storformatserien Arizona 2300 og rulleprinteren ProStream 1800 er turen nu kommet til ColorStream 8000, som er en videreudvikling af ColorStream 6000. Den første ColorStream-model kom 2010 og i det efterfølgende årti er der solgt over 1.500 maskiner på verdensplan.

Indtager det kommercielle trykmarked

Med en printopløsning på 1.200 dpi og variabel dråbestørrelse fortæller Canon, at billedkvaliteten er helt på højde med offset og at farveomfanget i de fleste tilfælde større. Derfor tror Canon også på, at de med ColorStream 8000 gør overgangen fra offset til inkjet endnu lettere for mange trykkerier.

Udover bøger, kataloger, manualer, direct mail og transaktionsprint retter ColorStream sig også mod det kommercielle printmarked med foldere, brochurer og plakater m.m.

I dag er omkring 50% af kunderne i rulleprinter-segmentet Business Communication/Transactions. 19% producerer Direct Mail og 18% Bøger. De sidste 13% er inden for High Quality Printing, som ofte retter sig mod forbrugerne. Senior Vice President for Canon Production Printing EMEA, Peter Wolf, tror på, at der vil være en betydelig vækst inden for de to kategorier: Bøger og High Quality Printing.

Hurtigere og bredere

ColorStream 8000 kommer i to varianter, der kan kører henholdsvis 133 og 160 meter i minuttet. Da papirformatet samtidig er udvidet til 570 mm med en printbredde på 560 mm, er produktiviteten øget markant forhold til den tidligere version. Fx kan man have fem standard bogsider i bredden mod tidligere fire. Det giver en produktivitetsforøgelse på 25% i det konkrete tilfælde alene på grund af en bredere papirbane. Målt i A4-sider kan der produceres 2.152 sider i minuttet.

Farven er vandbaseret med Latex-polymerer, som kan anvendes på ubestrøgne papirkvaliteter, genbrugspapir og på inkjet-præpareret papir, men altså ikke bestrøgne offsetkvaliteter. Som standard kan der printes på gramvægte fra 40 til 160 gram. Maskinen kan opgraderes til at kunne printe 220 gram.

Peter Wolf pointere, at udover den høje produktivitet, så er den høje oppetid på over 90%, det lave forbrug af energi og farve samt et lavt papirspild medvirkende årsag til en meget attraktiv Total Cost of Ownership (TCO). Adspurgt om hvordan TCO havde udviklet sig siden den første model i 2010 svarede han, at det var i omegnen af 10% billigere i dag end for 10 år siden. Oven i dette får man så en bedre kvalitet og en højere produktivitet.

Nye teknologier forbedrer oppetiden og papirmulighederne

En ny Automatic Web Cleaner ”støvesuger” papiret inden det kommer forbi printhovederne. Det er vigtigt, især når det gælder ubestrøgne papirkvaliteter, der støver forholdsvis meget. Resultatet er et bedre trykbillede samt færre stop på grund af tilstoppede printhoveder. Rensningen af printhovederne i øvrigt er fuldautomatisk.
For at tørre farven køres papirbanen hen over flere varmeplader med gradvist stigende og faldende temperaturer. Det sikrer at papiret ikke krøller mellem de to farvetårne eller i oprulningen.

ColorStream 8000 kan printe med MICR-farver (magnetiske sikkerhedsfarver) til dokumenter der kræver særlige sikkerhedsegenskaber. Canon meddeler, at de i løbet af året vil lancere en række nye features til ColorStream 8000, blandt andet automatisk rullesplejsning.

*) Ifølge Infosource og Keypoint Intelligence

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01