B2-inkjet printer skal lette overgangen fra offset til digital

PUBLICERET: 5 May 2021
OPDATERET: 5 May

Med Pro Z75B2 lancerer Ricoh den første vandbaserede B2 inkjet-printer med duplex kapacitet. Med sin nyudviklede farve- og tørringsteknologi kan den printe på stort set alle papirtyper inklusive bestrøgne offsetkvaliteter – og det uden brug af primer.

Ricoh lancerer Pro Z75, fordi de mener, at B2-inkjet markedet er både stort og interessant, og at ingen andre endnu har løst opgaven med høj hastighed og stor mediefleksibilitet.

Stort udvalg i formater og kvaliteter

Formatet er som udgangspunkt B2+ (585mm x 750mm), men den kan printe på ni forskellige europæiske standard papirformater (fra A3 til B2+) for at reducere spild ved specielle formater. Papiret indføres via to skuffer eller en optional palle-feeder.
Papirkvaliteterne kan være inkjet-bestrøget og ubestrøget papir mellem 60-400 gram/m2 samt bestrøget offset mellem 73-400 gram/m2.

4.500 ark i timen

Op til 300 gram/m2 er hastigheden på 4.500 ark i timen uanset kvalitet iøvrigt. Ved duplex det halve. Op til 400 gram/m2 er hastigheden henholdsvis 3.000 og 1.500 ark i timen. Hastigheden er opnået ved at bygge videre på den omfattende erfaring Ricoh har inden for digitalprint, som blandt andet involvere en modificering af printhovederne fra VC 70000 samt helt nye farve- og tørringsteknologier. Den nyudviklede tørringsteknologi modvirker desuden at papiret krøller og folder i printprocessen. Det gælder især det tyndere papir.

Billedkvalitet

Pro Z75 printer med en opløsning på 1.200 x 1.200 dpi som yderligere har variabel dråbestørrelse. Det giver maksimal billedkvalitet uanset hastighed og medie. Printeren har et specielt udlæg til testprint som gør, at man fx ikke afbryder en sekvens i en variabel trykning.

Holdbarhed og service

Ricoh fortæller, at maskinen er bygget med samme holdbarhed som en offsetpresse – i støbejern og med stålramme. Den skulle kunne holde til 1,25 millioner B2-print i gennemsnit om måneden med spidsbelastninger på op til 2,6 millioner print om måneden.
Selv printhovederne er bygget i rustfrit stål og Ricoh forventer, at det meste service kan håndteres remote eller som self-service. Pro Z75 har en række automatiske servicerutiner indbygget for at holde produktionstiden høj.

Tilgængelighed

Hvis du er varm på en Ricoh Pro Z75 må du væbne dig med lidt tålmodighed. Den forventes at gå i beta- og fieldtest hen over sommeren 2021. Den vil være kommercielt tilgængelig i løbet af Q2 2022.

Læs videre

Servicevirksomhed i stabil udvikling

– En serviceaftale er billigere end et nødudkald og så medvirker den til færre produktionsstop samt længere levetid på dit udstyr, fortæller Lars Notlev.
grafiskrep_01

Rizon 10-robotten vinder Red Dot designpris

"Adaptive robotter!" Hvad er nu det? Det er intelligente robotter, som anvender kunstig intelligens (AI) og andre nye Industri 4.0 teknologier til både at se og føle omgivelserne og på basis af opsamlede input træffe de rigtige beslutninger.
Den adaptive Rizon 10 robot skriver med et konstant tryk på en touchscreen, som løbende bevæges

Print og Medier går sammen med Sign&Print

Efter at have arbejdet tæt sammen i syv år har Print og Medier og selskabet bag Sign&Print, AGI Publishing House, besluttet at lægge sig sammen. Så fremover kommer nyhedsbrevet, hjemmesiden og magasinet Print og Medier til at hedde Sign Print & Pack.
po

Beckhoff Automation viser ny modulær cobot på Automatica 2022

På Automatica 2022 i München i sidste uge tog Beckhoff det ret utraditionelle skridt at vise sin egen cobot - Beckhoff Atro - stadig på et prototype stadium. Det interessante ved Atro er, at det er en modulært opbygget cobot, så brugeren vælger selv - naturligvis afhængig af applikationen - om man vil anvende en 4-, 5-, 6- eller 7-akset robot og om man vil have længere eller kortere arme i hvert led. Det er virkelig noget nyt.
Beckhoffs nye modulære Atro cobot, vist som prototype på Automatica 2022

De seneste nyheder

PR Offset køber From Grafisk

Der er gang i butikken hos PR Offset, som på Drupa skrev under på en aftale om en ny Heidelberg offsettrykmaskine, og nu annoncerer købet af From Grafisk i Kolding.
PR_01

HP lover nyt på storformatfronten i efteråret

På HPs stand på Drupa var det nyheder i Indigo- og PageWide-serierne, der var mest i søgelyset. Men snart loves der nyt i storformatsegmentet.
HP-Paula

Konica lancerede deres B2-UV inkjet

Konica Minolta havde premiere på deres nye B2+ UV inkjet, AccurioJet 60000 på Drupa samt deres nye high chroma tonerprinter med et udvidet farverum.
Konica_Druopa_01

Horizon demonstrerede den smarte fabrik på Drupa

Målet for Horizon er at vise, hvordan printleverandører kan skabe en "smart fabrik"
horizon_drupa_01